Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans zegt Nederlandse deelname aan RUHR2010 toe

29 aug 2008 | Nederland zal een culturele bijdrage leveren aan het Europese Culturele Hoofdstadjaar RUHR2010. Dat heeft staatssecretaris Timmermans woensdag toegezegd tijdens de opening van de internationale Tanzmesse in Düsseldorf.

Timmermans (Internationaal Cultuurbeleid) zei de Nederlandse deelname aan het Culturele Hoofdstadjaar, dat in 2010 plaatsvindt in het Duitse Essen, van harte te steunen. De staatssecretaris benadrukte het belang van culturele samenwerking tussen Nederland en Duitsland. "RURH2010 biedt een mooi moment om de bestaande relaties met Nederland nog eens extra voor het voetlicht te brengen, vooral op het gebied van cultuur, economie en architectuur", aldus Timmermans. "Het gaat daarbij om samenwerking en uitwisseling."

Ook bij de opening van de Tanzmesse was Nederland sterk vertegenwoordigd, met optredens van de dansgroepen Kristina de Châtel en Galili Dans. "Ik heb gemerkt hoe de Nederlandse dans hier aanslaat, evenals theater, architectuur, beeldende kunst en creatieve industrie. Met cultuur zetten we Nederland hier echt op de kaart", aldus Timmermans.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl