Bij dit persbericht is beeldmateriaal ingesloten.

Persbericht

Honeywell introduceert gespecialiseerde barcode scanners voor PDF417 en lineaire barcodes met een hoge dichtheid De 3800gPDF en 3800gHD voegen tweedimensionale en geconcentreerde barcode scanning toe aan de bewezen 3800g-productlijn

Eindhoven 29 augustus, 2008 Honeywell (NYSE: HON) introduceert twee nieuwe versies van de 3800g lineaire barcode scanner, de 3800gPDF en de 3800gHD. Hiermee voldoet het bedrijf aan de groeiende vraag van klanten naar apparaten die met name in de elektronica- en maakindustrie gespecialiseerde barcodes kunnen lezen.

Tweedimensionale (2D) barcodes zoals PDF417-barcodes bevatten meer gegevens en zijn tegenwoordig algemeen goed. Ze komen voor in bijvoorbeeld inventaris tracking- en managementsystemen, ID-kaarten en vaarbrieven. Daarnaast is het gebruik van high density (HD) lineaire barcodes gemeengoed bij industriële sectoren die kleine producten moeten labelen zoals de elektronica- of productiesector. Om tegemoet te komen aan deze eisen, paste Honeywell zijn 3800g-scanner aan en creëerde de 3800gPDF en 3800gHD met aanvullende functionaliteiten. Hierdoor kunnen klanten deze gespecialiseerde barcodes lezen.

Deze nieuwe modellen voorzien gespecialiseerde gebruikers van ongeëvenaard gebruiksgemak. Ze hebben de betrouwbare features van de 3800g: een ergonomisch en duurzaam ontwerp zonder bewegende delen, hoogwaardige Adaptus® Imaging Technology 5.0 en 5 jaar garantie. De 3800gPDF kan razendsnel de wereldwijd gebruikte tweedimensionale PDF417-barcodes lezen in aanvulling op standaard lineaire barcodes. De 3800gHD is geoptimaliseerd voor het nauwkeurig dichtbij scannen van kleine barcodes met een hoge dichtheid.

Het maakt het zeker gemakkelijker voor ons om een product te verkopen als we het vertrouwen hebben dat het de klant jaren profijt oplevert. Daarom vertrouwen we ook op Honeywell s 3800g , zegt Andreas Ringwald, Product Manager bij SICK, een toonaangevend aanbieder van Auto Indent technologieën en -oplossingen. SICK is eveneens een belangrijke reseller van Honeywell s producten in Europa. Met deze twee nieuwe toevoegingen kan SICK van extra waarde zijn voor klanten die specifieke scan-eisen hebben.

Zowel de 3800gPDF als de 3800gHD hebben toepassingen die gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn in diverse omgevingen. De scanners zijn krachtig genoeg om barcodes te lezen die beschadigd, vuil of slecht geprint zijn. Een heldere, dunne doellijn verzekert accuraat en intuïtief gebruik, zelfs in applicaties waar barcodes dicht op elkaar zitten. Een aanpasbare goed gelezen -bliep geeft duidelijk aan wanneer een scan succesvol is.

Deze twee nieuwe producten vervullen een belangrijke rol in het aanbieden van de juiste oplossing aan onze klanten op basis van hun behoeften , zegt Lisa Danese, product manager voor Handheld Imaging bij Honeywell Imaging and Mobility. Klanten die profiteren van de uitgebreide gegevenscapaciteiten van PDF-barcodes, maar niet de vereisten of het budget hebben voor een volledige 2D-scanoplossing, hebben met de 3800gPDF een kosteneffectieve oplossing. Daarnaast biedt de 3800gHD een compromisloze oplossing wanneer barcodes met een hoge dichtheid belangrijk zijn voor de workflow van de klant.

Kijk voor meer informatie over Honeywell Imaging and Mobility op http://www.honeywell.com/aidc of bel +31 (0)40 - 290 1600.