Ingezonden persbericht


Persbericht

De Telefoongids & Gouden Gids gaan samen


· NMa keurt samenvoeging De Telefoongids en Gouden Gids goed


· Adverteerders en gebruikers profiteren van integratie

Amsterdam, 29 augustus 2008 - Vandaag heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ingestemd met de overname van Truvo Nederland BV (uitgever van Gouden Gids) door European Directories SA (uitgever van De Telefoongids).

De goedkeuring van de NMa is het resultaat van een lang proces waarin duidelijk werd dat adverteerders en het brede publiek grote voorstanders zijn van een samenvoeging.

Gebruikers profiteren van een product portfolio dat meer informatie biedt uit één veelomvattende bron. Adverteerders bereiken een grotere groep gebruikers en genereren bovendien hiermee een hoger rendement op hun advertentieprogramma s, aldus Cornel Riklin, CEO van European Directories.

Donat Retif, CEO Truvo: Truvo is verheugd met de toestemming van de NMa om samen te gaan met European Directories. Hierdoor kan European Directories zowel gebruikers als adverteerders belangrijke voordelen bieden.

De samenvoeging voltooit de volgende stap van de groeistrategie van De Telefoongids BV. De nieuwe onderneming wordt een krachtige speler in de snel veranderende en concurrerende zoek- en advertentiemarkt via verschillende mediaplatformen zoals Internet, in print en mobiel; 24 uur per dag, zeven dagen per week.

De integratie van beide bedrijven start zo spoedig mogelijk. In de loop van 2009 worden product portfolio s van beide organisaties gecombineerd.

Naar verwachting wordt de transactie in september afgerond.

Over De Telefoongids

De Telefoongids Holding bestaat uit meerdere business units en merken, waaronder De Telefoongids BV, Suurland Outdoor BV, City & Tourist Promotions BV (gemeentegidsen), LokaalTotaal (lokale gidsen) en Multi Response Media BV (affiliate marketing). Het hoofdkantoor van De Telefoongids BV is gevestigd in Amsterdam. De Telefoongids is de leading search company in Nederland. Naast de jaarlijkse uitgave van regiogidsen en lokale gidsen, die gratis worden verspreid onder huishoudens en bedrijven in Nederland, is De Telefoongids ook te raadplegen via; www.detelefoongids.nl, 1888 nummerinformatiedienst, SMS 1313, Siemens thuistelefoon, Nokia lokal search, Google Earth en mobiele routeplanners (FalkMobile en KPN op Weg). Maandelijks wordt De Telefoongids op Internet door ruim 5 miljoen* unieke bezoekers gebruikt voor het vinden van bedrijfs- en persoonsgegevens, waarmee www.detelefoongids.nl in de top-10* van de meest bezochte sites in Nederland staat. Dagelijks wordt De Telefoongids door bijna twee miljoen** mensen geraadpleegd.


* Multiscope 2008

**TNS-NIPO monitor 2007

Over European Directories

De Telefoongids maakt onderdeel uit van European Directories S.A. European Directories S.A. is een pan-Europese groep actief op het gebied van telefoon- en bedrijfsgidsen op papier, Internet en mobiele telefoon, en inlichtingendiensten in Nederland, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Zweden, Tsjechië, Polen, Gibraltar en Slowakije. Het bedrijf heeft ongeveer 4.000 medewerkers en meer dan 700.000 klanten en verbindt kopers en verkopers met elkaar door nummerinlichtingen via het telefoonboek (wit en geel) het internet, nummerinformatie en mobiele telefonie. Het dagelijkse management vindt plaats op landenniveau waar ook een kantoor gevestigd is. Een klein corporate kantoor in Londen coördineert kernactiviteiten voor de groep en motiveert de kantoren tot best-practices.

Over Truvo Nederland

Truvo Nederland geeft de breed bekende "Gouden Gids" uit, welke reeds meer dan 40 jaar een makkelijke, snelle en effectieve locale zoekfunctie vervult om Nederlandse consumenten te helpen bij betere aankoopbeslissingen. Truvo Nederland s uitgebreide database met bedrijfsgegevens is toegankelijk voor consumenten in print, online (www.goudengids.nl) en via mobiele kanalen (Truvo mobiel) en is aanvullend door een makkelijke online zoekfunctie op alfabet: www.nationaletelefoongids.nl.

Over Truvo

Truvo, eerder bekend als World Directories, is een toonaangevende internationale onderneming die zaken doet in zeven landen in de lokale zoek en advertentiemarkt. De onderneming creëert waarde door het aanbod van een geïntegreerd portfolio van kosten effectieve en simpele advertenties waarmee snel en efficiënt contact gelegd kan worden tussen kopers en verkopers. Truvo biedt een scala van complementaire services, in print, on-line, telefonie en mobiele telefonie om consumenten te assisteren in het maken van aankoopbeslissingen.Truvo opereert in België, Portugal, Ierland, Nederland en Roemenië en heeft aandelen in Zuid-Afrika en Puerto Rico.

###