Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Diemen, 29 augustus 2008

Steekproef Randstad onder top bedrijfsleven

Brede zakelijke steun voor Olympische Spelen in Nederland in 2028

Onder topmanagers van grote ondernemingen in ons land bestaat brede steun voor het idee de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Uit een steekproef onder klanten van Randstad Nederland blijkt dat ruim negentig procent graag ziet dat ons land de Spelen in 2028 organiseert. Het houden van dit evenement is goed voor het Nederlandse imago, zegt 71 procent van de voorstanders. Volgens 37 procent van de ondervraagden is het gunstig voor de economie en de arbeidsmarkt.

De grote steun in het bedrijfsleven om in de toekomst de Olympiade in Nederland te organiseren, komt naar voren uit een steekproef van Randstad. Onderzoekers van Blauw Research peilden de steun voor de Hollandse Spelen onder klanten van Randstad in met name de industrie, de landbouw, nuts/energie en de dienstverlening. In totaal gaven 91 personen hun mening nadat zij op uitnodiging van Randstad de Olympische Spelen in Beijing zelf hadden bijgewoond.

Goed voor sportklimaat en saamhorigheid
Hun conclusie is dat het in Nederland houden van de Spelen niet alleen goed is voor het imago van ons land, de economie en de arbeidsmarkt, maar dat het ook een positief effect heeft op het sportklimaat (zegt 17 procent) en op de saamhorigheid in de samenleving (16 procent). Slechts een kleine minderheid denkt dat Nederland te klein is om de organisatie op orde te krijgen of dat het te veel geld gaat kosten. Dit laatste vindt slechts 12 procent.

Een opmerkelijke uitkomst is dat maar liefst 72 procent van de bedrijven een sport zou willen sponsoren als de Spelen in Nederland worden gehouden. Populaire sporten zijn hockey (15 procent), zeilen (11 procent), atletiek (11 procent) en voetbal (11 procent). Ook geven veel topmanagers aan dat zij graag NOC*NSF zouden willen ondersteunen.



Ingezonden persbericht