Opening ART VINE


Fine Art and Wine Gallery

AMSTERDAM, 20080814 -- Art Vine is een geheel nieuw concept in Nederland waarbij moderne kunst gecombineerd wordt met exclusieve wijn om zo een synergie van zintuiglijke ervaringen te creëren. Art Vine brengt regelmatig groepsexposities, met steeds een variatie op het centrale thema `Licht', en laat hierbij de kunst, op basis van smaaksensatie, samen gaan met speciaal geselecteerde wijnen. Deze unieke combinatie kan, naast de dagelijkse openingstijden, geproefd, genoten en gevierd worden tijdens de vele interactieve evenementen die in de ruime en nieuw gerenoveerde galerie georganiseerd zullen worden.

In het hartje van Amsterdam neemt galerie Art Vine te midden van het kunstcircuit een geheel eigen plaats in. Art Vine is een galerie waar geademd en bewogen kan worden, waar mensen mogen lachen en hun mening geven en waar de deuren openstaan voor iedereen die het licht over bredere horizonnen wil laten schijnen.

Jessica Lombardo, (30) en Manu van Poppel (37), de oprichters van galerie Art Vine, geloven dat hedendaagse kunst uit haar isolement mag komen en in samenspel met andere geneugten van het leven gevierd kan worden door een brede doelgroep.

Art Vine brengt iedere 2/3 maanden een nieuwe groepsexpositie van moderne kunst met als centrale thema `Licht'. Dit thema zet de toon voor hedendaagse kunst die verheffend, positief en esthetisch is. Het licht reflecteert onze innerlijke natuur en kan ons daardoor inspireren het beste uit onszelf te halen.

Art Vine heeft naast prachtige kunst een wijnkelder met een speciale selectie van exclusieve wijnen. Bij iedere expositie krijgen enkele daarvan een highlight door de wijn te `koppelen' aan een kunstwerk of kunstenaar op basis van resonantie in smaakprikkeling. Op die manier wordt een synergie van zintuigen gecreëerd, terwijl tevens de drempel naar moderne kunst voor een grotere groep verlaagd wordt.

Omdat werkelijke kunst een geïntegreerd onderdeel uitmaakt van het alledaagse leven zal Art Vine tevens een diversiteit aan evenementen organiseren, zowel op eigen initiatief als ook op verzoek van groepen of bedrijven. Als toneel voor al onze activiteiten hebben wij een prachtige, ruime en nieuw gerenoveerde locatie op de Keizersgracht, op loopafstand van de Leidsestraat.

De allereerste expositie, getiteld Celebrating Light, brengt vijf autodidactische kunstenaars bij elkaar die ieder, na een persoonlijke transformatie in het leven, gekozen hebben voor hun eigen licht en deze op unieke wijze uitstralen in hun werk. (Anny Kockelkoren, Manu van Poppel, Marjolein Berger-Vos, Marjolein Roeffel, Rob Meijer)

Iedereen is van harte welkom ons te bezoeken op Keizersgracht 471, Amsterdam (vlakbij Leidsestraat). Voor onze evenementen kunt u de agenda raadplegen op de evenementenpagina van de website www.artvine.nl.