Uitmarkt populairste zomerevenement in Amsterdam


AMSTERDAM, 20080819 -- Bijna de helft van de Amsterdammers zegt van plan te zijn naar de Uitmarkt te gaan deze zomer. De Uitmarkt is hiermee het populairste zomerevenement van Amsterdam. Dit bleek uit een online onderzoek van Stadspeil naar de zomer van Amsterdammers. Het Vondelpark Openluchttheater komt op de tweede plaats, het Kwakoe Zomer Festival op de derde plaats.

De Amsterdam International Fashion Week, het Amsterdam Tournament en Loveland zijn de minst populaire evenementen. Een tiende of minder van de Amsterdammers gaf aan van plan te zijn hierheen te gaan.

Uit het onderzoek van Stadspeil kwam verder naar voren dat zes op de tien Amsterdammers deze zomer op vakantie gaan of zijn geweest. Zuid-Europa is de populairste bestemming, gevolgd door de Verenigde Staten en West-Europa. Van de Amsterdammers die op vakantie gaan/zijn geweest, geven mannen vaker de voorkeur aan een actieve vakantie dan vrouwen. Wat men op vakantie het meest mist van Amsterdam is de sfeer, de gezelligheid, de parken en de mensen. In het algemeen mist men de computer, vrienden en familie het meest wanneer men op vakantie is.

De werkzaamheden in Amsterdam vormen deze zomer de grootste ergernis onder Amsterdammers. De helft van de Amsterdammers ergert zich hieraan het meest. Een op de vijf zegt zich het meest te ergeren aan de toeristen in Amsterdam.





Ingezonden persbericht