Buro-cratisch Kind


Dochter gecreëerd die alleen op papier bestaat

UTRECHT, 20080828 -- Morgen vieren wij de geboorte van Sanne Jongbloed, ons bureaucratisch kind. U bent bij deze van harte uitgenodigd op onze babyshower, op de Hogeschool voor de kunsten, Utrecht - Ina Boudier-Bakkerlaan 50, in het Auditorium - Vrijdag 29 augustus 2008, 14.30 - 15.30

Er zijn inmiddels zoveel persoonsgegevens opgeslagen, dat het voor een individu onmogelijk is geworden om de correctheid en toegang van die informatie over zichzelf te controleren.

Onze overheid is de eerste die ons opslokt in een massaal systeem van registratie en observatie.

Binnen drie dagen moet een kind worden aangegeven bij de gemeente en wordt hij/zij in zijn bestaan erkend met een burgerregistratienummer.

Wij vertrouwen onze overheid toe met de bron van persoonsinformatie. Maar hoe betrouwbaar is die informatie. Is het mogelijk een nieuwe 'account' aan te maken? Een kind te creëren dat alleen op papier bestaat.

De invoer van gegevens bij de gemeente blijkt zo open te zijn, dat het niet alleen mogelijk is een bureaucratisch kind te maken, maar ook om iemand anders een papierenkind te geven. Daarvoor heb je alleen maar de naam, adresgegevens, geboortedatum en geboortegemeente nodig van de 'moeder'. Zij hoeft hiervoor geen schriftelijke of persoonlijke toestemming te geven.

Onze Sanne Jongbloed heeft een Burgerregistratienummer, is ingeschreven voor de creche en staat op de wachtlijst voor de basisschool, krijgt een spaarrekening op haar naam, kan worden verzekerd....

Sanne Jongbloed is volgens onze wet 'echter' dan een twee dagen oud kind dat nog niet is aangegeven bij de gemeente.





Ingezonden persbericht