Petitie: Stop de nodeloze verzending van de papieren telefoongids


"want ook niet-boomknuffelaars vinden het zonde van het papier"

DEN HAAG, 20080829 -- Anno 2008 ploft er nog steeds elk jaar een ge-update Telefoongids van zo ongeveer een kilo bij elk huishouden en elk bedrijf in de bus, hetzelfde gebeurt met de Gouden Gids Veel mensen gooien die zware boeken gelijk weer in de oud-papier bak of de vuilnisbak omdat ze hem geen seconde gaan inkijken, of hij ligt het hele jaar naast de telefoon te verstoffen. Er zijn al jaren de altijd up-to-date sites van De Telefoongids en de Gouden Gids zelf, en bijna iedereen weet dat. Stopdetelefoongids.nl vindt dat De Gouden Gids / Telefoongids een nette opt-out mogelijkheid moeten geven.

Digitaal Afmelden

Stopdetelefoongids.nl wil een universele opt-out mogelijkheid starten voor De Telefoongids én De Gouden Gids. Ook wil stopdetelefoongids.nl media aandacht genereren en een open brief opstellen die we kunnen richten aan de organisaties die deze boeken verspreiden, waarmee we hopen af te spreken dat ze onze registraties gaan verwerken en de oplages verlagen.

Let op! Het is absoluut niet de bedoeling van Stopdetelefoongids.nl dat álle papieren telefoongidsen opgeheven worden! Er is een hele grote groep mensen heel blij met de telefoongids/goudengids, daar is deze site niet voor bedoeld. Deze site is bedoeld om het duidelijke overschot aan zinloos gedrukte telefoongidsen drastisch omlaag te brengen en een opt-out mogelijkheid te bieden. Dat spaart het milieu en bomen!
België

In België is een soortgelijke actie al jaren een succes. Zo'n 40.000 mensen hebben zich na publieksacties afgemeld op 1207.be

Zie ook:
www.stopdetelefoongids.nl





Ingezonden persbericht