Gemeente Castricum

Gemeentehuis dagje dicht vanwege verhuizing

Vanwege de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting zijn het gemeentehuis in Castricum en de gemeentelijke locatie in Limmen gesloten op vrijdag 29 augustus.
Bestuur en medewerkers van de gemeente Castricum krijgen per 1 september een nieuwe werkplek. Medewerkers van de afdeling Dienstverlening krijgen een nieuwe werkplek in de gemeentelijke locatie in Limmen. Daar zijn vanaf 1 september alle publieksbalies. Men kan er terecht voor zaken als paspoort, geboorteaangifte, sociale voorzieningen, bouwvergunning, gemeentelijke belastingen of informatie over onderwijs en welzijn.
Het bestuur, de griffie en medewerkers van vijf nieuwe afdelingen zijn vanaf deze datum gehuisvest in gebouw De Loet op het terrein van Dijk en Duin. Dit gebouw is bereikbaar vanaf de ingang aan de Zeeweg waar vandaan met borden de route naar het gebouw is aangegeven. De laatste week van augustus moet er veel gebeuren om op 1 september vanaf de nieuwe werkplekken aan de slag te kunnen. Los van de verhuizing van kantoorartikelen, bureaus en archief, moeten het hele computernetwerk en telefoonnetwerk worden losgekoppeld en verplaatst. Daarmee wordt al op donderdag 28 augustus begonnen. Wie contact zoekt met de gemeente, wordt verzocht hiermee rekening te houden. De Publieksbalie in het gemeentehuis Castricum blijft tot donderdagavond 20.00 bereikbaar.
De medewerkers doen hun uiterste best om onder de gegeven omstandigheden alles goed af te handelen. Toch wordt om begrip gevraagd in het geval zaken in de weken rond de verhuizing niet zo soepel verlopen als doorgaans verwacht mag worden. Aangeraden wordt ook om waar dat mogelijk is zaken met de gemeente vóór 15 augustus of anders na 7 september te regelen.
De tijdelijke huisvesting heeft te maken met de vernieuwbouw van het huidige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Castricum. Renovatie en uitbreiding maken dat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en voldoende ruimte biedt om alle afdelingen en diensten eind 2010 onder één dak te brengen.