Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


en Utrecht

21-07-2008: Tweede Showcase in teken van Rotterdam en Utrecht

Internationale meetingplanners ontmoeten Nederlandse meeting- en congresindustrie

TWEEDE SHOWCASE IN TEKEN VAN ROTTERDAM EN UTRECHT

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus organiseert het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) de tweede Showcase. Tijdens dit evenement bezoeken zo'n 40 internationale meeting-planners de steden Rotterdam en Utrecht. Doel van de Showcase is om Nederland als congresbestemming nog meer op de kaart te zetten en om contacten te leggen met de Nederlandse meeting- en congres-industrie. De Showcase Rotterdam/Utrecht is de tweede in rij van de drie Showcases die in 2008 door het NBTC worden georganiseerd.

BELEVING
Eric Bakermans, marketingmanager meetings & conventions: "Uiteraard laten we de meetingplanners kennismaken met de congres- en hotelaccommodaties. Daarnaast ligt er ook dit jaar veel nadruk op beleving: we willen de meetingplanners ook de stad laten beleven. Zo staat er in Rotterdam een lunch op de Euromast op het programma, naast een bustour waarmee we met een amfibievoertuig een stukje over de Maas varen en een bezoek aan Booijmans van Beuningen. Ook in Utrecht nemen we de meetingplanners zowel te voet als per sloep door de stad".

DRIE SHOWCASES IN 2008
Waar in het verleden één Showcase van drie dagen werd georganiseerd, worden er in 2008 drie showcases georganiseerd met elk circa 40 deelnemers. Deze vinden plaats in juli, augustus en december. Tijdens de showcases worden telkens twee verschillende steden bezocht. Op deze manier kunnen meeting-planners beter kiezen tussen de verschillende Nederlandse steden en is door de kleinschaligheid één op één contact met de Nederlandse meeting- en congres-industrie beter mogelijk. Tevens biedt de nieuwe opzet flexibiliteit met het oog op de eigen - vaak overvolle - agenda.

DIVERS STEDENAANBOD
Op 11 en 12 juli vond de eerste Showcase plaats in Den Haag en Maastricht. Zo'n 30 meetingplanners en 5 journalisten bezochten dit evenement. Na de Showcase in Rotterdam en Utrecht die plaatsvindt op 29 en 30 augustus, vindt de derde Showcase plaats op 5 en 6 december in Amsterdam en Noordwijk. Voor meer informatie over de Showcase kijk op www.holland.com/showcases .