Gemeente Venlo


Verbouwd stadhuis eind augustus heropend met stads

15-8-2008

Op vrijdag 29 augustus wordt het historische stadhuis van de gemeente Venlo officieel heropend in een bijzondere bijeenkomst van de gemeenteraad. Daarna volgt de opening op de Markt met een speciale voorstelling van het theatergezelschap Warner & Consorten.

Het uit de 1600 eeuw stammende historische stadhuis op de Markt vormt al eeuwen het bestuurscentrum van Venlo. Het afgelopen jaar is het interieur van het stadhuis ingrijpend aangepast. Zo is de raadszaal voorzien van moderne vergaderfaciliteiten, de publieke tribune vergroot en het gebouw toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap. Bovendien is door een aantal bouwkundige ingrepen het gebouw transparanter geworden.

Tot nu toe werd het stadhuis vooral gebruikt voor vergaderingen en andere bestuurlijke activiteiten van gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders. Meer nog dan voorheen krijgt het stadhuis na de verbouwing een functie als Huis van de Stad'. Niet alleen gebruikt door de gemeente, maar ook door het bedrijfsleven en maatschappelijke partners uit de stad.

Tijdens een bijzondere raadsbijeenkomst voorafgaand aan de openingsceremonie voeren naast burgemeester Hubert Bruls en commissaris der koningin Leon Frissen ook architect Marion Pieters en columnist en Venlokenner Sef Derkx het woord.

Na deze bijeenkomst volgt zo rond 22.00 uur buiten op de Markt de openingshandeling door burgemeester Bruls in samenwerking met het theatergezelschap Warner & Consorten. Daarna, wanneer de duisternis is ingetreden is, wordt een klank- en lichtspel gepresenteerd waarin het Huis voor de Stad' centraal staat. De avond wordt afgesloten met een optreden van Boris en Gé Titulaer.

Op zaterdag 30 augustus wordt het feestprogramma vanaf 15:00 uur voortgezet met doorlopende voorstellingen op de Markt. Naast optredens van de Hampelemanne en VOF de Kunst, luisteren enkele muziekgezelschappen, harmonieën en fanfares uit de Venlose gemeenschap het spektakel op. De slotact wordt later nog bekendgemaakt.

Om de inwoners van Venlo de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen in het verbouwde stadhuis, verzorgt de VVV op zaterdag 30 en zondag 31 augustus vanaf 15.00 uur rondleidingen in het gebouw. De eerste honderd aanmelders voor deze rondleiding ontvangen ter gelegenheid van de heropening een fraaie, blijvende herinnering.

Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven met een bon in het huis-aan-huisblad E3 Journaal..

Gemeentelijke herindeling