TROS


Persinformatie

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 19-08-2008

Televisie

AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008

Uitzending: vrijdag 29 augustus

Nederland 1 - 21.40 uur

MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE REIKT
GOUDEN CAPAWARD UIT

Minister-president Balkenende reikt op vrijdag 29 augustus de Gouden CAPaward 2008 uit aan de winnaar of winnares van het programma AAN TALENT GEEN GEBREK.

Nadat de premier de afgelopen twee jaar de Mis(s) heeft gekroond bij de Mis(s) Verkiezing, is hij nu wederom bereid gevonden zijn steentje bij te dragen aan een programma dat een positieve beeldvorming rondom mensen met een handicap bewerkstelligt.

Lucille Werner: "Het is toch fantastisch dat we een premier hebben die zo betrokken is bij mensen met een lichamelijke handicap. Ik vind het echt uniek dat hij dit voor de derde keer op rij wil doen. De afgelopen twee jaar heeft hij ook nog tijd vrijgemaakt voor de eerdere ambassadeurs van Onbeperkt Nederland. Roos Prommenschenckel is in het Catshuis geweest en met Reni de Boer is hij op werkbezoek gegaan."

In het programma AAN TALENT GEEN GEBREK: UITREIKING CAPAWARDS 2008 krijgen mensen die door middel van hun sterke wil en doorzettingsvermogen hun lichamelijke handiCAP hebben overwonnen en omgezet in CAPabilities een gezicht. Ze zitten niet bij de pakken neer, berusten niet in hun beperking, maar gaan er de strijd mee aan.

De negen kandidaten strijden in de categorieën carrière, entertainment en fysiek om drie zilveren CAPawards welke door een deskundige jury worden uitgereikt. Uit deze winnaars wordt vervolgens door het kijkerspubliek de winnaar van de gouden CAPaward gekozen. Deze winnaar vertegenwoordigt de 'Stichting Onbeperkt Nederland' een jaar lang als ambassadeur.

Lucille Werner en Jaap Jongbloed presenteren het programma.




TROS