Ingezonden persbericht


DONKEYPEDIA

Een ezel als digitale encyclopedie.

Een project ter stimulering van een nieuw Europa vanuit de leefwereld van kinderen.

Donkeypedia is een crossmediaal project, waarbij een ezel door verschillende landen van Europa trekt, te beginnen in Nederland. De ezel, het oudste transportdier, zal allerlei digitale apparatuur met zich meedragen en wordt door kinderen aangestuurd. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde energie. De ezel loopt in een maand tijd van Noord-Nederland naar Amsterdam. Tijdens zijn tocht bezoekt hij verschillende scholen. De ezel en zijn begeleider verzamelen verhalen, kunstuitingen, filmpjes en voorwerpen die iets wezenlijks vertellen over de plekken en mensen langs de route. De website van Donkeypedia biedt niet alleen de mogelijkheid om de voettocht te volgen maar geeft via de digitale snelweg ook mogelijkheid actief mee te doen. In het kindermuseum 'Huis van Aristoteles' in Amsterdam wordt eind september een tentoonstelling ingericht van verzameld materiaal. U kunt getuige zijn van de start van dit project.
Een grote zandtekening wordt uitgezet op een historisch belangwekkende plek. Door kinderen en professionele kunstenaars. Een grafische voorstelling van de diversiteit van volkeren, culturen en individuen, gecombineerd met de sporen die de ezel trekt in het zand. Vrijdag 29 augustus
Locatie: Bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork Aanvang: 14.00 uur
Donkeypedia is ontwikkeld door Frank Alsema (Nederland) en Cristian Bettini (Italië). Het landartproject is opgezet door Liesbeth Takken en Hilda Top. Donkeypedia wordt mede mogelijk gemaakt door:
EJID 2008, AFK, Interregeling e-cultuur, Digitale Pioniers, NCDO, Waag Society, Kunst en Cultuur Drenthe
---

voor meer informatie, interviews, reportages, beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Ekrem Koroglu
ekrem@4xm.nl
0(031) 20 - 737 02 65
0(031) 6 - 1091 5558
4xM Office
Panamalaan 5M
1019 AS Amsterdam
info@4xm.nl
www.4xm.nl
T: 0 (031) 20 - 737 02 65

----------