Ingezonden persbericht


Voor het reguliere clubseizoen begint presenteert productiehuis ON alvast een ONgewoon muzikaal voorafje. Een driedaags festival vol met artiesten die vreemd gaan, met elkaar de caravan induiken, ongewone voorstellingen, bijzondere premières, moord en doodslag en eenmalige optredens.

Vrijdag 29 augustus staat in het teken van de roots georiënteerde muziek met optredens van Tjeerd Bomhof (Voicst) samen met Roos Rebergen (Roosbeef) en de show van de bluesmannen van T-99, die optreden met electronica artiest Michael Fakesch (ex-Funkstorung). Arabicana band NO blues presenteert niet alleen de nummers van hun nieuwe cd Lumen , maar heeft hiervoor als gastmuzikant ook Tracy Bonham uitgenodigd, die voorafgaand aan dit optreden een solo show zal doen. Andere gastmuzikanten bij NO blues zijn; Sophie Cavez (BE) op diatonische accordeon en Rene van Barneveld (Urban Dance Squad) op slidegitaar. Anneke van Giersbergen (Aqua de Annique) en Bob Fosko vertellen niet alleen hun mooiste rock ON roll verhalen in de oefenkelders van het Burgerweeshuis, maar duiken met z'n tweeën ook de caravan in voor een (nu al) roemrucht optreden.

Zaterdag 30 augustus brengt een bijzonder mengsel van dance, funk, soul, reggae en klassieke computermuziek. Het C64 orchestra zal zijn bijzondere vertolkingen van de originele commodore 64 gamemuziek ten gehore brengen, begeleid door de beelden van The C-men. Als bijzonder vreemd tussendoortje begeleidt het Ricciotti ensemble Bob Fosko in, wat we voor het gemak Raggen op Klassiek noemen.

Lefties Soul Connection zal het vuurtje verder opstoken met hun mix van funk, soul en breaks. Voor 3daysON werken ze samen met Pieter Both, beter bekend als de zanger van Nederlands beroemdste reggaeband Beef en Senna (C-mon & Kypski, Pete Philly). De afterparty op zaterdag wordt verzorgd door struttin' vs Funk-a-Flex. Voor de meer electronisch georiënteerde dansliefhebber draait Radion een b2b met Michael Fakesch. Voor de vroege vogels is overdag de breakdance show breakdance ON classic te zien in de Lebuinus kerk. De breakdansers van Ill Skill Squad worden hier begeleid door het kerkorgel. 'Breakdance ON Organ' dus eigenlijk. 14.00 en 16.00 uur | gratis toegang.

Zondag 31 augustus gaat over moord en doodslag in Deventer met de première van het Rigor Mortis Ensemble. Niet die ene, maar al die andere Deventer moordzaken zullen door hen bezongen worden. Bert Haanstra's Oscar winnende film Glas wordt van vier nieuwe soundtracks voorzien in de voorstelling vers Glas, met o.a. Andre Manuel en Eddy De Clercq. Herman van Bostelen (een van de Gorilla's van de Volkskrant) heeft voor de 50ste Broeikas een taart ontworpen en vertelt over zijn werk. Speciaal voor 3daysON presenteert Leine haar album 'Songs at the Dinnertable' in een caravan.

3daysON, een Ongewoon festival
Vr 29/Za 30/ Zo 31 augustus
Het Burgerweeshuis Deventer
Tickets en Info op www.3daysON.nl


---

Bas Aaftink
0570-600177
Bas@oninternet.nl