Ingezonden persbericht


Persbericht 27 augustus 2008

Opening Festival Oude Muziek live op Radio 4

Zomeravondconcerten vrijdag en zaterdag live vanuit Utrecht

Radio 4 presenteert komend weekend de laatste Zomeravondconcerten van dit seizoen met onder andere de opening van het Festival Oude Muziek te Utrecht. Op vrijdag 29 augustus speelt de Kölner Akademie onder leiding van Michael Alexander Willens Le Sacre du Printemps van Stravinsky in het openingsconcert van het 10-daagse festival. Zaterdag 30 augustus zingt het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul van Nevel muziek van Praetorius op het festival. Zondag 31 augustus zendt Radio 4 als laatste Zomeravondconcert een opname van het Gustav Mahler Jugend Orchester concert in het Amsterdams Concertgebouw uit.

Vrijdag 29 augustus - 20.00 tot 23.00 uur

De Kölner Akademie is een oude bekende van het Festival Oude Muziek en speelt met Le Sacre du Printemps van Igor Stravinski verrassend moderne klanken voor dit festival. Het concert opent met de Suite uit Les Indes Galantes van Jean-Philippe Rameau. Live vanuit Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht op Radio 4 (AVRO)

Zaterdag 30 augustus - 19.00 tot 23.00 uur

Op de tweede avond van het festival klinkt muziek van Michael Praetorius. Het Huelgas Ensemble laat in dit programma horen hoe Praetorius (1571-1621) zich tegen het einde van zijn leven losmaakt van de Noord-Europese puur vocale renaissance-polyfonie. De vocale muziek wordt begeleid door orgel en afgewisseld met instrumentale stukken. Live vanuit de Jacobikerk in Utrecht op Radio 4. (AVRO)

Zondag 31 augustus - 20.00 uur tot 23.00 uur

Het laatste Zomeravondconcert van dit seizoen kent een jeugdig karakter. De beste jonge Europese musici komen jaarlijks bijeen in het Gustav Mahler Jugend Orchester en maken een tour langs klassieke podia in Europa. Onder leiding van Sir Colin Davis speelt het orkest op zaterdag 30 augustus in het Concertgebouw in Amsterdam onder andere de Symphony Fantastique van Berlioz en het Vioolconcert van Sibelius. Radio 4 zendt hiervan de opname uit. (KRO)

Voor meer informatie: www.radio4.nl