KLM

PERSBERICHT:
KLM SERVEERT FRANSE GERECHTEN MET NOORD-AFRIKAANSE ACCENTEN

AMSTELVEEN, 29 augustus 2008 - Vanaf zondag 31 augustus serveert KLM in haar World Business Class gerechten gecreëerd door chef-kok Mohammed El Harouchi van sterrenrestaurant Solo in Gorinchem. Tegelijkertijd start KLM een proef met het serveren van duurzaam gevangen vis.

Chef-kok El Harouchi heeft de laatste paar jaar op een stormachtige manier carrière gemaakt. Met zijn restaurant Solo werd hij in 2006 uitgeroepen tot 'Belofte van het jaar' en in november 2007 behaalde hij zijn eerste Michelin-ster. Over hoe eten moet smaken, heeft El Harouchi een uitgesproken mening: 'Geslaagde en verrassende combinaties maken, is mijn streven. Een bijzondere combinatie ontstaat niet zomaar, er gaat een lang proces aan vooraf. Ik houd niet van gebaande paden en ga puur op de smaken af.' De combinatie van smaken is te typeren als Frans met Noord-Afrikaanse invloeden.

Passagiers hebben keuze uit drie hoofdgerechten. De gemarineerde kip wordt geserveerd in pittige kruidensaus met saffraanrijst, geroosterde pompoen, gedroogde pruimen en lente-ui. De tweede keuze is lam ras el hanout, gestoofd met een mengsel van Noord-Afrikaanse kruiden en specerijen, geserveerd met couscous. Het visgerecht is gebakken heekfilet vergezeld door truffelsaus met gemengde paddenstoelen en een mousse van knolselderij.

De heekfilet heeft het certificaat van het Marine Stewardship Council (MSC), een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor duurzaam gevangen vis. KLM start hiermee een proef, een eerste stap om haar catering aan boord duurzamer te maken.

Restaurant Solo behoort tot de Jeunes Restaurateurs d'Europe, een prestigieuze gastronomische alliantie waarmee KLM al enige jaren samenwerkt. Passagiers in de World Business Class vertrekkend vanaf Schiphol, kunnen tot eind november genieten van de creaties van Mohammed El Harouchi.