Den Haag Marketing

PERSBERICHT 29 augustus

En de winnaar is ...

DEN HAAG - In het Hommerson Beachstadion is gisteravond onder grote belangstelling de Gulden Ooievaar 2008 uitgereikt. Via de website guldenooievaar.nl heeft het publiek de afgelopen weken haar stem laten gelden. Uit handen van wethouder sport Sander Dekker kregen de drie winnaars Zier Running, AJ Sports Den Haag en Siemens Nederland de befaamde sportsponsorprijs.

Niet alleen grote bedrijven die veel geld geven spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Haagse sport. Ook de kleine ondernemer die een sportende buurtgenoot op weg helpt of het plaatselijke voetbalteam van uitrusting voorziet, zijn van groot belang. Daarom bestond de sportsponsorprijs Gulden Ooievaar dit jaar voor het eerst uit verschillende categorieën, te weten: Sportsponsor individueel, Sportsponsor Team en Sportsponsor Evenementen. Hierdoor is er uiteindelijk niet één, maar zijn er drie winnaars.

Zier Running heeft in de categorie 'Sportsponsor Individueel' de prijs verdiend voor de sponsoring van visueel gehandicapt marathonloper Peter Dijcks. Het publiek wees hem met 68% van de stemmen overtuigend aan als winnaar. Overige genomineerden waren Diagnostisch Centrum Haaglanden voor sponsoring van judoka Carola Uilenhoed en Autolease Haaglanden voor sponsoring van golfer Xavier Ruiz Fonhof.

Ook in de categorie van ' Sportsponsor Team' koos het publiek met 57% van de stemmen onmiskenbaar voor AJ Sports Den Haag. AJ Sports sponsort al vele jaren verscheidene sportverenigingen in Den Haag. Zo ondersteunt de sportspeciaalzaak onder andere handbalvereniging Hellas en korfbalverenigingen Die Haghe, HKV/ Ons Eibernest. Overige genomineerden waren Rederij Groen voor de jarenlange sponsoring van voetbalclub SV '35 en ING Bank voor sponsoring van Hockey Club Klein Zwitserland.

In de categorie 'Sportsponsor Evenementen' was het een nek aan nek race die uiteindelijk met 117 stemmen meer gewonnen werd door Siemens Nederland. Het bedrijf ontving de Gulden Ooievaar voor haar jarenlange trouwe sponsoring van het tennistoernooi Siemens Open. De strijd in deze categorie ging verder tussen Rabobank en AEGON. Rabobank kreeg de nominatie voor sponsoring van de Rabo Beach Challenge en de Sportbank. AEGON voor sponsoring van de Challenge Cup Uithof.

De Gulden Ooievaar is de prijs voor sportsponsoren en wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft ingezet voor de Haagse sport en maatschappij. De gemeentelijke prijs bestaat al 20 jaar, maar kent dit jaar voor het eerst een nieuw concept.

Den Haag Marketing Den Haag Marketing is dit jaar voor het eerst verantwoordelijk voor de uitvoering van de Gulden Ooievaar. Den Haag Marketing is de overkoepelende marketing en promotie organisatie voor de stad Den Haag en haar beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Het Haags Uitburo, de VVV kantoren, het Convention bureau en Den Haag Topsport zijn onderdeel van Den Haag Marketing.

Foto: Ardito Fotografie/ Jan Evert Zondag vlnr Anke Heun (Siemens Nederland), John Heemskerk (Zier Running), atleet Peter Dijcks en Frits Lubout (AJ Sports)
---
Noot voor redactie,