PERSBERICHT

Fietspad Herwen-Babberich op provinciale agenda

De CDA-Statenfractie agendeert "het fietspad Herwen-Babberich" voor de eerstkomende vergadering van de commissie Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ). Rijnwaarden is bang dat het op de lange baan schuiven van de aanleg van het fietspad tot afstel zal leiden.

Hans Winter, secretaris van het CDA Rijnwaarden, wees de Statenleden gisteren per mail op de gevaarlijke verkeerssituatie. De Brugweg is de enige ontsluitingsweg voor de schoolgaande jeugd van Rijnwaarden. De combinatie van zwaar, 'zuigend' vrachtverkeer en fietsende kinderen is voor bewoners een grote bron van zorg. Winter benadrukte het belang van het voorkomen van ernstige ongelukken en waarschuwde de Staten om niet alleen af te gaan op het aantal geregistreerde ongelukken.

De actie van Winter werd vanmorgen ondersteund door de handtekeningen van meer dan 2300 inwoners vanuit het gebied. 150 middelbare scholieren boden burgemeester Scheurer een petitie aan waarin wordt gevraagd om een vrijliggend fietspad.

Het CDA wil in de commissievergadering MEZ spreken over de mogelijkheden om verbetering in deze gevaarlijke verkeerssituatie te brengen.

Statenlid Mark Slinkman: "Veilig fietsverkeer heeft voor het CDA prioriteit. We willen dan ook zo snel mogelijk spreken over de verkeerssituatie in Rijnwaarden. Een paar maanden geleden is door provinciaal onderzoek onder brugklassers weer eens aangetoond dat er nog veel gevaarlijke wegen in onze provincie zijn. De wegen waar veel bijna-ongelukken gebeuren bleven tot nog toe buiten de statistiek. Die brengen we nu alsnog in kaart om preventief maatregelen te kunnen treffen. Voorkomen is beter dan genezen."

Meer informatie:
Mark Slinkman, Statenlid CDA Gelderland
m.slinkman@ps.gelderland.nl 06- 13 260 230