Gemeente Haarlem


29 augustus 2008
Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken


Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken en de Zeeuwse Bibliotheek presenteren uniek Landelijk Kenniscentrum voor Orgelmuziek

Het Landelijk Kenniscentrum voor Orgelmuziek bundelt en ontsluit alle kennis en informatie over orgelmuziek in Nederland. De website www.orgelmuziekweb.nl is de digitale toegang tot het Kenniscentrum. De Landelijke Collectie Orgelbladmuziek vervult een centrale rol in het Kenniscentrum.

"Nederland, het land van klompen, tulpen, en molens". In deze rij van kenmerkende Nederlandse producten hoort de orgelcultuur ook zeker thuis. De NPS organiseerde een muziekcanon vorig jaar waar de Nederlandse orgelcultuur als nummer één uitkwam in de verkiezing onder het publiek. Er is geen twijfel mogelijk. Orgelmuziek leeft in Nederland.

Veel bladmuziek en opnames van orgelmuziek zijn te vinden bij de talloze organisaties, verenigingen en particulieren die de belangen op het gebied van de orgelmuziek behartigen. Je moet heel goed de weg weten om bij het juiste adres te komen. Vanaf nu is het anders.

OP DE WEBSITE WWW.ORGELMUZIEKWEB.NL HEEFT DE LANDELIJKE COLLECTIE ORGELBLADMUZIEK EEN CENTRALE ROL GEKREGEN.
U vraagt de muziek aan die U zoekt bijvoorbeeld via www.orgelmuziekweb.nl en wij doen de rest.
U kunt uiteraard bij het Landelijk Kenniscentrum terecht voor al uw vragen over orgelmuziek Een team van organisten stelt hun deskundigheid ter beschikking van het Kenniscentrum. Daarnaast vindt u op www.orgelmuziekweb.nl een forum waar u tips met andere organisten en orgelliefhebbers kunt uitwisselen.


Voor meer informatie over het Kenniscentrum kunt u contact opnemen met Ian Borthwick, e-mail: i.borthwick@haarlem.nl , of aan de Stichting Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken, ter attentie van Ian Borthwick, Postbus 204, 2000 AE Haarlem. Telefonisch is hij bereikbaar onder nummer: 023-5115300 of via www.orgelmuziekweb.nl .

De Landelijke Collectie Orgelbladmuziek is mede mogelijk gemaakt door de volgende fondsen: Mr. Paul de Gruyter Stichting, Van den Berch van Heemstede Stichting, Haarlemsche Muziekfonds, Stichting Dr. Hendrik Mullers Vaderlandsch Fonds, Kattendijke/Drucker Stichting, Ludovica Stichting, Maatschappij tot nut van 't Algemeen.

Kijk voor meer informatie op: www.sbhaarlem.nl. en www.orgelmuziek.nl

|