Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme

Persbericht

Arnhem, 29 augustus 2008

Gelderland Cultuurland stopt na 15 jaar

Gelderland Cultuurland stond vijftien jaar lang garant voor een zomer vol cultuur. Het cultuurtoeristische project beleefde dit jaar opnieuw een succesvolle editie, het was echter ook de laatste. Na vijftien jaar Gelderland Cultuurland heeft de Provincie Gelderland ervoor gekozen om ruimte te maken voor iets anders. Het project Gelderland Cultuurland stopt daarom na deze zomer.

Gelderland Cultuurland werd sinds 1994 in opdracht van de Provincie Gelderland uitgevoerd door KCG en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). Daarmee kwamen cultuur en toerisme samen. Primair doel was culturele activiteiten met een sterk inhoudelijke kwaliteit voor het voetlicht brengen door middel van het promoten en stimuleren van aanbod.

Gelderland Cultuurland stelde iedere zomer voor de provincie een gevarieerd programma samen van activiteiten op het gebied van kunst en cultuurhistorie. Dit zomeraanbod werd gebundeld in een gids en op een website. De gids en de website gaven een overzicht van interessante culturele uitstapjes in de zomervakantie in de hele provincie Gelderland.

Naast het verzamelen en promoten van het culturele zomeraanbod, speelde Gelderland Cultuurland ook een voorname rol bij het stimuleren van nieuwe culturele activiteiten. Door middel van advisering en het verstrekken van stimuleringsbijdragen, bevorderde Gelderland Cultuurland het tot stand komen van bijzondere initiatieven in de provincie.

Met het beëindigen van Gelderland Cultuurland verdwijnen naast de financiële ondersteuning van initiatieven ook de gids en de website.



Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme