Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
29 augustus, 2008

Japanse Formule 3 titel voor het grijpen
Matchbal voor Carlo van Dam

Gotemba - Carlo van Dam kan dit weekeinde het Japanse Formule 3 kampioenschap winnen. De Nederlandse coureur van Toyota Team TOM's stond de eerste veertien races van dit seizoen onafgebroken op het erepodium en heeft met nog vier races te gaan een enorme voorsprong in de titelstrijd. Eén vierde plaats in één van de twee races die morgen en zondag op Fuji worden verreden, is voldoende om de titel veilig te stellen, maar Carlo gaat wederom voor de overwinning.

"Uiteraard realiseer ik me dat ik op Fuji kampioen kan worden", blikt Carlo vooruit. "Maar ik wil gewoon de races winnen. Fuji is ons thuiscircuit, het ligt vlakbij de werkplaats en mijn huis in Gotemba. We hebben echter pas één keer op Fuji geracet, aan het begin van het seizoen, toen we nog bezig waren de afstelling van mijn auto te optimaliseren, dus het zou mooi zijn om hier nu maximaal te presteren."

Carlo van Dam (uiterst links) op podium van Suzuka 1000 KM en in de Dallara-Toyota waarmee hij op Fuji Japans Formule 3 kan worden. MORIYAMA Carlo had een drukke aanloop naar de wellicht beslissende races op Fuji. Hij reed in Engeland en Rotterdam met de nieuwe A1GP Ferrari van Team Nederland en werd door TOM's als reservecoureur ingezet tijdens de Suzuka 1000 KM, de belangrijkste race van het prestigieuze Japanse GT kampioenschap. "Een fantastisch evenement! Er was veel publiek en de sfeer was fenomenaal. Ik kwam tijdens de training in actie, zodat ik goed voorbereid zou zijn als één van de twee vaste coureurs vervangen moest worden. Er deden zich echter geen problemen voor en we werden derde. Ik moest gewoon op het podium staan. Beetje raar natuurlijk, omdat je niet hebt gereden, maar het was geweldig om die mensenmassa onder het podium te zien, ik werd bijna verblind door al die flitslichten." Met zijn tweede F3-titel op rij voor het grijpen (Carlo werd vorig jaar kampioen van Duitsland) is hij al van diverse kanten benaderd voor 2009. Carlo concentreert zich echter op het lopende jaar: "Het is tot dusver een goed seizoen, we hebben veel races gewonnen en altijd op het podium gestaan. Sinds ik aan de leiding ga, heb ik niet punten gesprokkeld met het oog op die titel. Ik wil gewoon elke keer de race winnen. Dat geldt ook voor de komende races en de Formule 3 Grand Prix van Macau. Het is plezierig dat mijn prestaties belangstelling afdwingen, maar wat betreft 2009 gaan we deze herfst gewoon rustig de mogelijkheden in kaart brengen."

END

Contact details (