Ingezonden persbericht


Persbericht 29 augustus 2008

Radio 5 dagprogrammering breidt uit

Familie Nederland nieuw op Radio 5, Wekker Wakker! begint vroeger

De succesvolle dagprogrammering van Radio 5 wordt met ingang van maandag 1 september uitgebreid. De nostalgische zender presenteert iedere werkdag van 18.00 tot 19.00 uur het nieuwe programma Familie Nederland. Presentator Rocky Tuhuteru laat zich daarin verrassen door herinneringen van luisteraars en muziek van vroeger. Het gebruik van internet speelt in Familie Nederland een belangrijke rol.

's Ochtends begint de uitzending van Wekker Wakker! een uur eerder. Het programma is voortaan van 06.00 uur tot 10.00 uur te beluisteren en besteedt uitgebreid aandacht aan nieuws en actualiteiten.

Familie Nederland
Familie Nederland is een nieuw interactief radioprogramma dat luisteraars helpt om het internet te ontdekken. Binnenkort kunnen zij via www.familienederland.nl onder meer een eigen biografie opzetten. Daarin kunnen luisteraars hun geschiedenis beschrijven en deze verlevendigen met fragmenten uit het archief van de Nederlandse Publieke Omroep. Daarnaast maakt voormalig muzieksamensteller van de NOS Herman van der Velden twee keer per week een persoonlijke muzikale keuze uit de jaren '50 en '60 en licht deze toe met verhalen van vroeger.

Wekker Wakker!

Martine van Os en Henk Mouwe presenteren per 1 september het dagelijkse ochtendprogramma Wekker Wakker! een uur eerder en langer. Van 06.00 tot 10.00 uur draaien zij mooie muziek uit de jaren '50, '60 en '70, spelen ze met de luisteraars het spel Schat Maar Raak, nemen ze samen met de nieuwslezer aan tafel de actualiteiten van de dag door en behandelen ze consumentenonderwerpen in de rubriek Wekker Wakker! Weet 't.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Open Huis (EO) en Familie Nederland (RVU) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht