Gemeente Rotterdam

Nr. 145

29 augustus 2008

Feestzaal De Blokhut voor 12 maanden dicht

Burgemeester I.W. Opstelten heeft besloten feestzaal De Blokhut aan de Schuttevaerweg voor een periode van 12 maanden te sluiten. Aanleiding is een steekpartij in de feestzaal van De Blokhut op 17 augustus jl. De exploitant van De Blokhut heeft toen in overleg met de burgemeester besloten om de feestzaal voor een periode van twee weken te sluiten. In de nacht van 17 augustus jl. ontstond tussen twee bezoekers in de feestzaal een woordenwisseling, die uitmondde in een handgemeen waarbij een persoon werd gestoken in de borststreek.

In De Blokhut worden twee soorten horeca, een eetcafé en een feestzaal, afzonderlijk van elkaar geëxploiteerd. Tijdens het steekincident was de feestzaal verhuurd aan derden en de feitelijke leiding was ook daadwerkelijk in handen van de partyorganisator. De exploitant van De Blokhut was niet als leidinggevende aanwezig. Naast het verzuimen van de aanwezigheidsplicht, is eveneens komen vast te staan dat de feestzaal in strijd met de exploitatievergunning en de nachtontheffing werd geëxploiteerd. Op grond van de exploitatievergunning en de nachtontheffing is immers alleen de exploitatie van een eetcafé toegestaan. De gealarmeerde politieagenten troffen ook geen beveiligingspersoneel aan, hetgeen in strijd is met het exploitatieplan. De onverantwoorde handelswijze van de exploitant heeft het steekincident in de hand gewerkt.

Om de rust in de omgeving te herstellen en vanwege het feit dat in strijd met de nachtontheffing werd geëxploiteerd, heeft de burgemeester besloten om de feestzaal voor een periode van 12 maanden te sluiten en de nachtontheffing voor 12 maanden in te trekken. Dit heeft geen gevolgen voor het eetcafé, dat kan gewoon gedurende de reguliere openingstijden geëxploiteerd worden.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam