Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

CNV Vlees en Vis (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 29 augustus 2008


------

CNV BedrijvenBond blij met nieuwe stap in arbeidsveiligheid vissector

Veiliger werken in de vis dichterbij met arbocatalogus

"Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het project Veilig en Gezond Werken, dat de CNV BedrijvenBond al zo lang onder de aandacht brengt. Andere geledingen binnen de visserijsector zullen nu snel volgen, zo is mijn verwachting." Zo reageert bestuurder Nico Bogaard namens CNV Vlees en vis op de uitreiking van de 'Arbocatalogus voor de Groothandel in Vis'. Robin Linschoten, voorzitter van de commissie begeleiding arbocatalogi, overhandigt de arbocatalogus tijdens de Dag van de Zeevisserij.

Die dag van de Zeevisserij is morgen, zaterdag 30 augustus in IJmuiden. Jan Odink, voorzitter van het productschap Vis, neemt de arbocatalogus in ontvangst. De overhandiging gebeurt in het Thalia-theater in Oud-IJmuiden vanaf 15.30 uur.

De arbocatalogus is tot stand gekomen door nauwe samenwerking van de CNV BedrijvenBond met de sector. In de arbocatalogus worden adviezen, voorschriften en goede praktijken gebundeld. Met deze catalogus wordt werken in de sector Vis veiliger en gezonder. De CNV BedrijvenBond gaat actief de nieuwe arbocatalogi onder de werknemers 'in de Vis' onder de aandacht brengen.