Politie Limburg-Noord

Politie Limburg-Noord: Overvallen op woningen in Opsporing Verzocht


Datum: 29-08-2008
Tijd bericht: 15:23
Plaats: Velden / Venlo / Maasbree
In de uitzending van Avro's Opsporing Verzocht wordt dinsdag 2 september aandacht besteed aan drie overvallen op woningen die dit jaar plaatsvonden in Velden, Venlo en Maasbree.

De overval in Velden, aan de Oude Venloseweg, vond plaats op maandag 10 maart. In Venlo werd de overval zondag 23 maart gepleegd op een woning aan de Herungerberg en dinsdag 6 mei werd in Maasbree een woning overvallen aan de Hulsingbroek. In alle gevallen werden oudere bewoners overvallen en werd er door de gemaskerde mannen geweld gebruikt. De daders namen steeds sieraden mee.

In het Brabantse Gemert vond op 2 augustus een soort gelijke overval plaats die mogelijk overeenkomsten heeft met bovengenoemde overvallen. Bij de overval in Gemert is een gedeelte van een kenteken gezien dat in Opsporing Verzocht wordt getoond. In de uitzending roept de politie de hulp van de kijkers in, in de hoop om deze misdrijven op te lossen. De zaken worden aan de hand van een reconstructie van de overval in Venlo behandeld.

Uitzending: dinsdag 2 september van 21.50 uur tot 22.35 uur Nederland 1. Herhaling: woensdag 3 september 13.15 uur tot 14.00 uur Nederland 2.