Ingezonden persbericht


Persbericht

Bewuste automobilisten besparen tot 10 procent op brandstof en maar liefst 20 procent op schadelast.

Goodyear en Prodrive besparen automobilisten honderden euro's per jaar

Nieuwegein, 29 augustus 2008 - Goodyear, een van de grootste bandenproducenten ter wereld en rijstijltrainer Prodrive Training zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Een logische zet want beide partijen streven ernaar automobilisten, zowel zakelijk als privé, bewust deel te laten nemen aan het verkeer zowel op het gebied van veiligheid als op economische en milieubesparing. Door de juiste manier van rijden en kennis van banden wordt de CO2-uitstoot verminderd en bespaart de automobilist tot 10 procent op brandstof en maar liefst 20 procent op schadelast.

Geheugensteun bandenspanning
De huidige generatie auto's heeft steeds langere onderhoudsintervallen. Auto's komen minder in de garage waardoor ook de banden en de spanning minder worden gecontroleerd. Goodyear en Prodrive Training slaan de handen ineen om automobilisten bewust te maken van het juiste gebruik en onderhoud van banden. Naast de aandacht voor alle aspecten rondom 'band en veiligheid' tijdens de trainingen heeft Goodyear een handige sms-geheugensteun die herinnert aan het tijdig op de juiste spanningen brengen van banden.

Bewuste automobilisten
"Wij leerden Prodrive kennen doordat wij beiden partner zijn van 'Het Nieuwe Rijden'. Onze directe samenwerking is ontstaan doordat Prodrive en Goodyear de visie delen dat automobilisten zich bewust moeten zijn van het belang van banden en bandenspanning voor veilige en duurzame deelname aan het verkeer", legt Ed van Proosdij, sales support manager van Goodyear nader uit.

Mark Maaskant, directeur Prodrive Training: "In onze rijstijltrainingen wordt veel aandacht aan het belang van goede banden besteed, immers is de band het contact tussen de auto en het wegdek. We maken onze cursisten bewust van het belang van een goede en veilige bandenkeuze, alsmede het belang van een juiste spanning en profieldiepte. Goodyear is daarin een geweldige kennis partner voor ons".

CO2-reductie: bandenspanning bijhouden biedt resultaat Goodyear en Prodrive Training bieden automobilisten tips en vaardigheden gebaseerd op 'Het Nieuwe Rijden' die automobilisten helpen niet alleen geld te besparen, maar ook CO2-reductie tot gevolg hebben. Het bijhouden van bandenspanning biedt heel direct resultaat.

Over Goodyear

Goodyear is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer 70.000 medewerkers en produceert wereldwijd in meer dan 60 fabrieken in 26 landen.

De innovaties van Goodyear zijn al meer dan 100 jaar vooruitstrevend in de autobranche. Goodyear was een voorloper van de innoverende veiligheidstechnologie die bekendstaat als RunOFlat. Ze stelt de automobilist in staat om ook met een lekke band zijn reis voort te zetten. Goodyear is wereldwijd de belangrijkste producent van RunOFlat-banden, die worden toegepast op diverse BMW-modellen, de bekroonde Mini, topklasse Mercedes-Benz-modellen, de legendarische Amerikaanse sportwagen Corvette en andere merken. In 2007 leverde Goodyear meer dan 2,5 miljoen RunOFlat-banden. Voor meer informatie over Goodyear, surf naar www.goodyear.nl.

Over Prodrive Training
Prodrive Training, opgericht in 1993 en gevestigd in Lelystad, is een uniek kenniscentrum op het gebied van verkeersveiligheid , rijvaardigheid, schadepreventie en voertuigbeheersing. Het op structurele wijze verbeteren van de verkeersveiligheid is de drijfveer van Prodrive Training BV. Verkeersveiligheid begint bij bewust, gecontroleerd en alert autorijden. Alle activiteiten van Prodrive zijn gericht op het leveren van een substantiële bijdrage aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Om dit doel te realiseren is een aantal uitgekiende cursussen (ééndaagse, halve dag of avond) ontwikkeld, waarin de meest essentiële aspecten van veilig en zuinig rijden aan de orde komen. Meer over Prodrive Tranining: www.prodrivetraining.nl.

# # #

Voor meer informatie, beeldmateriaal of onderzoeksresultaten:

Ed van Proosdij
Goodyear
Tel: 030-6015913
GSM: 06-51849292
E-mail: ed_vanproosdij@goodyear.com

Mark Maaskant
Prodrive Training BV
Tel: 0320-284688
E-mail: mark.maaskant@prodrive-training.nl.

Shelly Delwel/ Tessa Bouw
Weber Shandwick PR
Tel: 070- 3121070
E-mail: sdelwel@webershandwick.com