Politie Noord- en Oost Gelderland

1
Epe - Automobiliste onder invloed beland in greppel

Een 29-jarige vrouw is in de nacht van donderdag op vrijdag 29 augustus met haar auto in een greppel terecht gekomen aan de Wisselseweg in Epe. De vrouw bleek onder invloed van alcohol waarop zij werd meegenomen naar het politiebureau. Omstreeks 02:15 uur kreeg de politie de melding dat er een vrouw in beschonken toestand overlast veroorzaakte aan de Molenweg in Epe. De vrouw was in haar auto gestapt en weggereden in de richting van de Wisselseweg. Daar raakte zij van de weg af en kwam met haar auto in een greppel terecht. Agenten troffen de vrouw in haar auto aan. Zij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 1,45. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

2
Ermelo - Inbraak in negen appartementen

De politie heeft donderdag 28 augustus negen aangiftes opgenomen van inbraak in een appartementencomplex aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Er werden diverse goederen buit gemaakt. De inbraken vonden plaats op donderdag 28 augustus tussen 06:00 uur en 17:00 uur. In totaal is er in negen appartementen ingebroken op dezelfde verdieping. De daders kwamen binnen door een raam of door een deur te forceren. Er werd onder meer geld en een laptop weggenomen.

3
Putten - Automobiliste onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 29 augustus een 44-jarige vrouw uit Putten op de Stationsstraat in Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw werd omstreeks 02:45 uur gecontroleerd op de Stationsstraat en bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau blies zij een promillage van 0,59. De vrouw kreeg een boete opgelegd.

4
Vaassen - Rijbewijs ingevorderd van bromfietser

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 29 augustus het bromfietsrijbewijs van een 17-jarige jongen uit Vaassen ingevorderd. De jongen reed over Laan van Fasna in Vaassen onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Omstreeks 01:00 uur werd de bromfietser gecontroleerd op de Laan van Fasna. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,90. Hierop werd zijn brommerrijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

5
Vaassen - Snelheidscontroles in de wijk

De politie heeft dinsdag 26 augustus en woensdag 27 augustus gecontroleerd op snelheid in twee wijken in Vaassen waar 30 km/h is toegestaan. Er reden 14 voorbijgangers te hard. Op dinsdag 26 augustus werd er tussen 08:00 uur en 09:00 uur gecontroleerd op de kruising Woestijnweg/ Potgieterstraat/ Kievitstraat. Acht voorbijgangers reden te hard.

Woensdag 27 augustus controleerde de politie van 08:15 uur tot 09:15 uur op snelheid op de kruising Beatrixweg/ Industrieweg. Marijkeweg. Hier reden er zes voorbijgangers te hard.

Voor de verkeersveiligheid in de wijk controleert de politie regelmatig op snelheid in de 30-km -zone

EINDE BERICHTEN