Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Nieuwe parkeerautomaten in gebruik genomen

Sittard-Geleen, 3 maart 2008; Op 27 augustus heeft wethouder Ruud Guyt de eerste nieuwe parkeerautomaat officieel in gebruik aan de Baenjestraat te Sittard. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gehandicaptenorganisaties aanwezig. De parkeerautomaten in Sittard-Geleen zijn hard aan vervanging toe. Sommige automaten zijn al bijna 20 jaar in bedrijf. Deze automaten zijn sterk verouderd en de toenmalige leverancier verleent geen hulp meer bij storingen. Ruud Guyt: 'Het gaat om de tweede generatie parkeerautomaten. Wij hebben gekozen voor gebruiksvriendelijke en duurzame automaten. De nieuwe automaten zijn extra geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Bij alle automaten kan met muntgeld en de chipknip worden betaald. Vrijwel alle automaten zijn milieuvriendelijk, doordat zij zijn voorzien van zonnepanelen'.

Inmiddels zijn de eerste 30 nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Daarbij zijn met name de oudste automaten in stadsdeel Sittard als eerste vervangen. De vervanging van de ongeveer 50 overige parkeerautomaten volgt later dit jaar. Nadat de nieuwe parkeerautomaten in gebruik zijn genomen, worden de oude parkeerautomaten verwijderd.

Op de vraag van de aanwezige vertegenwoordigers van gehandicapten over gratis parkeren voor gehandicapten, antwoordde wethouder Guyt dat er op dit moment geen initiatieven zijn voor nieuw beleid, in afwachting van besluitvorming in de Tweede Kamer over het initiatiefvoorstel gratis parkeren voor gehandicapten van de PvdA.


---




Gemeente Sittard-Geleen