Time : 17:15:03
Date : 29 August 2008
Sender Name: Emakina

Emakina Group : omzetcijfer en EBITDA in stijgende lijn tijdens het eerste semester 2008

BRUSSEL, 29 AUGUSTUS 2008 - Emakina Group (Alternext Brussel: ALEMK) maakt vandaag zijn resultaten bekend voor het eerste semester van 2008. Dankzij de inspanningen tot integratie met de verschillende dochterondernemingen, blijft Emakina Group op koers qua groei en bevestigt zijn positie als Belgische marktleider.

Het eerste semester wordt afgesloten met een bedrijfsopbrengst van 13.964.080 EUR tegenover 6.129.173 EUR tijdens het eerste semester van 2007, of een vooruitgang van 128% (+44% op basis van de vaste consolidatiekring in vergelijking tot de situatie op 30 juni 2007*). De operationele winst voor belastingen (EBITDA) evolueert van 665.966 EUR naar 977.306 EUR over dezelfde periode, of een toename van 47%. De integratiestrategie werpt zijn vruchten af

De goede resultaten zijn inherent aan de geleverde inspanningen tot integratie van de verschillende entiteiten die vandaag de Emakina Group vormen. Emakina Group is tussen april 2006 en september 2007 immers overgegaan tot de acquisitie van vijf agentschappen: B. On The Net (Brussel), Design Is Dead (Antwerpen), SunTzu (Rotterdam), Groupe Reflect (Parijs, Limoges) en The Reference (Gent). De details over deze operaties zijn reeds uiteengezet in iverse persberichten die beschikbaar zijn op de website www.emakina.com. Kenmerkend voor deze vijf ondernemingen vandaag is hun sterke omzetgroei (31% voor de periode in kwestie) en hun positieve bijdrage tot de stijging van de EBITDA van Emakina Group.

Dit eerste semester zijn bovendien de ontplooide synergieën tussen de dochtermaatschappijen hun effect beginnen ressorteren. Zo heeft SunTzu met de hulp van Emakina Belgique, na competitie, een project voor KLM binnengehaald om een nieuw platform te ontwikkelen dat als sociaal netwerk zal fungeren voor de reizigers van deze luchtvaartmaatschappij. Groupe Reflect werkt samen met The Reference aan een opdracht van Panasonic op Europees vlak. The Reference is volop bezig met de uitbouw van twee competentiecentra (het ene rond mobiele Internet, het andere rond website analytics) waarvan de hele groep de vruchten kan plukken.

In de loop van de volgende maanden blijft Emakina Group de ingeslagen weg van de integratiestrategie bewandelen waarbij een aantal nieuwe hulpmiddelen worden ingezet om de commerciële en operationele samenwerking in het voordeel van de hele groep te stimuleren: een nieuwe CRM-tool voor een betere opvolging van de pipeline, het nieuwe ERP-platform voor een betere rentabiliteitsanalyse van de diverse projecten en productiviteitsoptimalisatie, het gemeenschappelijk onderhandelen met belangrijke leveranciers, het delen en uitwisselen van kennis en 'best practices' tussen de dochterondernemingen...

Vooruitzichten 2008

De nieuwe media dringen steeds dieper door in het dagelijks leven van zowel de consument als de bedrijfswereld, waardoor voor de volgende maanden wordt uitgegaan van een aanhoudende vraag van de klanten.Het management van Emakina Group blijft er zich echter van bewust dat de Europese markt kan worden geconfronteerd met een minder gunstig economisch klimaat tijdens het laatste kwartaal van 2008. Gezien de specifieke macro-economische context houdt Emakina Group het dit jaar op een omzetgroei van 40% ten opzichte van 2007, en met een gunstige impact op de EBITDA.


* met inbegrip van alle filialen met uitzondering van The Reference dat pas vanaf 1 september 2007 financieel is geïntegreerd.

Conform de nieuwe Alternext reglementeringen is het geheel van de gereglementeerde informatie opgenomen in het halfjaarlijks financiële rapport 2008 van Emakina Group. Deze informatie is beschikbaar op de website www.emakina.com (onder de hoofding 'investors')

Voor meer inlichtingen :

Denis Steisel
CEO Emakina Group
E-mail: dst@emakina.com
Tel: +32 2 400 40 75

Olivier De Doncker
PR Manager
E-mail : odo@emakina.com
Mobile : +32 473 96 93 37

Over Emakina Group
Emakina Group is een Europees netwerk van interactieve bureaus die hun klanten helpen met de integratie van het Internet in het geheel van hun activiteiten. Emakina Group is samengesteld uit de bureaus Emakina Belgique (Brussel), B. On The Net (Brussel), Design is Dead (Antwerpen), SunTzu (Rotterdam), groupe Reflect (Parijs en Limoges) en The Reference (Gent). De groep Emakina heeft een waaier van diensten ontwikkeld rond zijn vier kernactiviteiten: adviesverlening, interactieve marketing, informatieve websites en transactionele e-commercesites. Met een sterk team van meer zowat 270 medewerkers is Emakina het grootste interactieve bureau in België. Emakina staat sinds 7 juli 2006 genoteerd op Alternext van Euronext Brussel (mnemo ALEMK).