Gemeente Lelystad


Ramadanfestival Lelystad 2008

Elkaar ontmoeten en samen genieten

In september is het de maand van de Ramadan. Natuurlijk staat het vasten centraal tijdens deze periode. Maar tijdens de Ramadan gaat het ook om familie en vrienden. Het elkaar uitnodigen, bezoeken en samen verbreken van het vasten horen hierbij. Tijdens Ramadan wordt het Ramadanfestival Lelystad gehouden: een maand vol met activiteiten voor iedereen.

Feestelijke aftrap in de Agora

De feestelijke start van het festival is op zaterdag 30 augustus 2008 in theater Agora van 15.00 tot ongeveer 19.00 uur. Een verrassend programma met zang, dans en muziek, laat zien dat Ramadan een periode van gezelligheid en saamhorigheid is, waarin het goed is elkaar te ontmoeten en samen te genieten! Deze bijzondere middag wordt gepresenteerd door Hakim Traïdia. En er zijn onder andere bruisende optredens van Karsu Dönmez, Turks orkest Tevazu, Perecussiegroep Manar, Koor Al-Wahda en Ensemble FJSO! Voor de kinderen is er een apart programma in een eigen zaal (met begeleiding).

Kaartverkoop Agora gereduceerde prijs van 5,00 per persoon, kinderen tot 6 jaar gratis.
De theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur, tel. (0320) 239239.

Maand vol activiteiten

Het Ramadanfestival Lelystad bestaat uit allerlei activiteiten in de stad, zoals IFTAR BIJ DE BUREN'. Iftar betekent maaltijd voor Ramadanavonden, het verbreken van het vasten, dagelijks direct na zonsondergang met speciale gerechten. Gastvrijheid en gezelligheid staan hierbij centraal. Wilt u gastgezin zijn of juist met uw gezin te gast zijn? meldt u aan bij Thea Laffra, tel. (0320) 278697 of per e-mail: t.laffra@lelystad.nl. Het gastgezin ontvangt een vergoeding voor de ingrediënten van 25,00.
Ook is er tijdens de Ramadanperiode bijvoorbeeld een filmhuis met originele Marokkaanse films, worden er verschillende lezingen georganiseerd en is er voor de jeugd het Ramadannachtvoetbaltoernooi in de Koploper en nog veel meer

Programma feestelijke aftrap in Agora op zaterdag 30 augustus Activiteiten Ramadanfestival Lelystad in maand september


---