Gemeente Lelystad



Feestelijke opening Ramadanfestival Lelystad 2008

Scarletzaal


15.00 uur Opening door burgemeester Margreet Horselenberg
15.15 uur Gastspreker Mohammed Cheppih

15.30 uur Karsu

16.00 uur Manar

16.30 uur Tevazu

17.00 uur Pauze, met Iftarhapjes en verrassing
17.45 uur Hakim

18.00 uur Ensemble Flevolands Jeugd Symphonieorkest
18.30 uur Anasheedgroep Al-Wahda

19.00-19.15 uur Afsluiting

Van Wijnenzaal / Kinderprogramma

Van 15.00 tot 17.00 een doorlopend programma speciaal voor de kinderen van 2 tot en met 13 jaar. Met onder andere:

* Kinderdisco met DJ Werner

* Clown Babsy Slapsy met een ballonnenact
* Kinderschminck

* Henna handbeschilderingen

* En nog veel meer
Begeleiding is aanwezig.
Vanaf 17.00 uur kunnen de kinderen weer met de ouders mee voor de pauze en het aansluitende programma in de Scarletzaal.

Praktisch

Het programma duurt zaterdag 30 augustus van 15.00 tot 19.15 uur. Kaarten zijn te koop bij Theater Agora voor 5,00 per persoon, kinderen tot 6 jaar gratis. De Theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur, tel. (0320) 239239.

Voor meer informatie kunt u bellen met mevr. T. Laffra van de gemeente Lelystad, tel. (0320) 278697.

De artiesten

Uw presentator Hakim Traïdia

Hakim is een bekend cabaretier en mimespeler. Daarnaast is hij ook een succesvol theatermaker.

Gastspreker Mohammed Cheppih

Mohammed Cheppih is een bekend Islamoloog. Regelmatig is hij te zien op televisie om zijn mening te geven en mee te denken over maatschappelijke onderwerpen.

Karsu Dönmez

Karsu Dönmez is net 18 jaar. De vaste klanten van Turks restaurant Kilim (van haar vader) in de Amsterdamse Pijp weten het al langer: Nederland heeft een eigen Norah Jones. Ze stond precies een jaar geleden in Carnegie Hall in New York, ze heeft al enkele malen opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze speelde op TANS, op Kunstbende en won de eerste talentenjacht van Podium Mozaïk . Op haar zestiende zong ze op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade in Nederland voor ex-president Clinton in een internationale jeugdkoor. Verder was ze te zien en te horen op televisie bij De Wereld Draait Door en AT5, TMF en Radio 6. In mei 2008 speelde ze in de Ridderzaal, met als eregast Prinses Maxima. Inmiddels is ze bezig haar eerste CD met eigen nummers op te nemen, waarbij zij jazz, fado en Turkse muzikale invloeden combineert. De teksten die zij zelf schrijft zijn dromerig, eerder poëtisch en verhalend.

Manar

Manar is een Marokkaanse muziekgroep. De zes leden van Manar hebben zich gespecialiseerd in Dekka el Marrakchia, een percussieve, levendige muziekstijl uit het zuiden van Marokko. Daarnaast spelen zij muziek uit de Gnawa traditie. De groep bespeelt traditionele percussie-instrumenten. De leden van Manar zijn al jaren bezig met deze prachtige hobby waar zij grote successen mee hebben geboekt. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven. Zo hebben zij gespeelt voor koningin Beatrix tijdens haar 25-jarige jubileum.

Tevazu

Tevazu brengt liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische humanistische soefi-traditie van de derwisjen van Konya. De liederen zijn de zogenaamde iIahi', hymnen en melodieën gebaseerd op mystieke gedichten van Yunus Emre en Mevlana Jelaluddeen Rumi die men in Turkije veelal van generatie op generatie heeft doorgegeven en die bijna iedereen kent. De begeleiding is op de traditionele soefi- instrumenten, de ney (rietfluit) en trommels. Ook dansen de Derwisjen hun intrigerende wervelende rituele dans: 'Semadans'.

Flevolands Jeugd Symfonie Orkest

Het FJSO speelt voornamelijk klassiek repertoire, begeleidt solisten en koren en maakt deel uit van het tweejaarlijkse Tulpenproms-festival in Emmeloord, waar klassieke muziek en popmuziek samenkomen. De begeleiding van het orkest wordt elke twee jaar gerouleerd door de verschillende Centra voor Kunstzinnige Vorming in Flevoland.

Al Wahda

Koor Al Wahda is een groep die lofliederen schrijft, componeert en zingt. Het koor bestaat uit zes volwassenen en zes kinderen. Al Wahda brengt Nederlandse en Arabische liedjes die voornamelijk lofuitingen zijn aan Allah en zijn profeten. Ook maatschappelijke themas worden aangeroerd.

De groep maakt voornamelijk gebruik van Arabische percussie-instrumenten, soms van een keyboard of viool. Ze hebben overal in het land opgetreden en deelgenomen aan verschillende festivals, zoals bij De doelen, Laurenskerk, Rotterdamse schouwburg, de universiteit van Eindhoven, het jubileum van koningin Beatrix en nog veel meer. Het eerste televisie-optreden was recentelijk bij het programma Meeting point van de Nederlandse Moslim Omroep (Publieke Omroep).

Verassende pauze

Tijdens de pauze zijn er tegen een vriendelijke prijs Iftar gerechtjes te koop, speciaal bereid door Afrah Fes Catering uit Lelystad. Daarnaast hebben we een indrukwekkende verrassing voor de bezoekers in petto.

---