Grote namen in nieuwe Zonnebloem Theater Tournee

25/08/2008 13:31

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Hoofdrollen voor Tony Neef, Joke de Kruijf, Marika Lansen en Marnix Kappers

Grote namen in nieuwe Zonnebloem Theater Tournee

In het Regardz Event Center in Zwolle gaat op zaterdag 30 augustus de Zonnebloem Theater Tournee 2008 in première. Nationale Vereniging de Zonnebloem presenteert dan in aanwezigheid van Burgemeester Meijer van Zwolle en Zonnebloemvoorzitter Marleen Barth de spannende matineevoorstelling 'De Huurder'. Met in de hoofdrol rasartiesten als Marnix Kappers, Marika Lansen, Joke de Kruijf en Tony Neef.

'De Huurder' is een middagvullende, speciaal voor de Zonnebloem geschreven theatershow, die van 30 augustus 2008 tot en met juni 2009 langs 78 Nederlandse podia trekt. Ruim 30.000 mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd wonen een voorstelling bij van de door Esther Bronkhorst Events geproduceerde show. De Zonnebloem organiseert al sinds 1974 jaarlijks een eigen theatershow die het land doortrekt voor de doelgroep van de vereniging.

De Wreker

De Huurder is een spannende thrillermusical gebaseerd op de roman van M. Belloc Lowndes. Tony Neef, Marnix Kappers, Joke de Kruijf en Marika Lansen springen terug in de tijd en wanen zich in het laat Victoriaanse London. Daar zorgt een moordenaar, genaamd 'De Wreker', voor heel wat spanning en sensatie. De artiesten worden begeleid door een driemansorkest met muzikaal leider Eddy van Damme, André van Damme en de bekende componist/arrangeur/muzikant Ruud Bos. De regie is in handen van Brigitte Odett. Edwin de Jongh is verantwoordelijk voor het script en de samenstelling van de liedjes.

Sociaal netwerk

De Zonnebloem telt bijna 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.500 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt. Jaarlijks leggen de vrijwilligers 1,2 miljoen huisbezoeken af aan bijna 64.500 zieken en gehandicapten. Daarnaast maken jaarlijks meer dan 126.500 zieken en gehandicapten gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van de Zonnebloem. Ook gaan elk jaar ruim 7.800 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 2.850 met het eigen vakantieschip.