Nederlandse Tafeltennisbond

(30 augustus)
NTTB-leden kunnen deelnemen aan China Dag in Harkstede (30 augustus)

Alle NTTB-leden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de China Dag in Harkstede. Op zaterdag 30 augustus krijgen spelers een Masterclass Tafeltennis. Bovendien is er een veelzijdige technische bijeenkomst voor trainers en coaches. De dag begint om 09:45 uur.

De organisatie van deze China Dag wordt mogelijk gemaakt door het Centrum voor Internationale Samenwerking in Groningen en de NTTB afdeling Noord. De beide Masterclasses bestaan uit een twee uur durende oefensessie, waarin meerballen-training en de geheimen van het serveren een centrale plaats innemen. Iedereen kan aan de trainingen deelnemen, ongeacht of je jeugdspeler of senior bent en onafhankelijk van jouw speelsterkte.

Met de organisatie van de technische bijscholing (kosten EUR7,50) voor trainers, coaches en begeleiders speelt de organiserende vereniging Messchendorp Pallet uit Harkstede in op de behoefte van de NTTB afdeling Noord om technisch kader te ontwikkelen.

De eerste Masterclass is van 10.00-12.00 uur en de tweede van 14.00-16.00 uur. Tussen de bedrijven door is er een attractieve clinic, waarbij twee topspelers van Chinese komaf o.a. het spectaculaire spel van aanval tegen verdediging zullen demonstreren. En voor wie geĂŻnteresseerd is in de achtergronden van China, is er een onderhoudend interview van Jan Vlieg met Dong Li. Zij vertelt over de Chinese sportcultuur, legt vanuit haar eigen ervaringen de verschillen met onze westerse methoden bloot en belicht de achtergronden.

Het programma voor de technische bijeenkomst en de mogelijkheden voor opgave tref je aan op www.ttvargus.nl en op www.nttbnoord.nl. De tafeltennisverenigingen en trainers binnen de NTTB afdeling Noord hebben in de afgelopen weken allemaal persoonlijk bericht gekregen, maar de China Dag staat ook open voor alle andere NTTB-verenigingen.

Voor informatie over de Masterclass trainingen kun je terecht bij Jan Vlieg (050-5719266 of vlieg@home.nl). Voor inlichtingen over de technische bijeenkomst kun je bellen (050-5015135) of mailen (benniedouwes@home.nl) met Bennie Douwes.

NTTB/Messchendorp Pallet/HH