AutoRai


1.300 Subaru's in konvooi voor goede doel

(8/26/2008)
Komend weekeinde, 30 en 31 augustus, staat Groot-Brittannië een bijzonder evenement te wachten: de âMcRae Gatheringâ. Zoân 1.300 Subaruâs, afkomstig uit heel Europa, gaan dan het land doorkruisen. En dat betekent een konvooi van zoân 20 mijl (ruim 31 kilometer) lengte!

De McRae Gathering vormt een ode aan Subaru-coureur Colin McRae, die tijdens zijn rallycarrière 25 WK-overwinningen en 48 WK-podiumplaatsen veroverde, alsmede de wereldtitel met een Subaru Impreza. Colin McRae overleed bijna een jaar geleden, toen de helikopter die hij bestuurde neerstortte nabij zijn woonplaats Jerviswood, Lanark, Schotland.

Zaterdag: Lanark-Banbury
De eerste rit die de (dan circa 700) Subaruâs op zaterdag maken strekt zich uit over 300 mijl, en begint in het Schotse Lanark. Vandaar uit wordt de eerste etappe gereden naar Banbury, de vestigingsplaats van het Subaru World Rally Team. De eerste auto wordt bestuurd door Colinâs vader, oud-rallyrijder en voormalig Brits rallykampioen Jimmy McRae. Hij rijdt in één van de eerste rally-Subaruâs die zijn zoon Colin ooit bestuurde.

Zondag: Banbury-Warwickshire
Op zondagochtend zal het konvooi aanzienlijk gegroeid zijn en richting Warwickshire vertrekken. Voorop rijdt dan Colinâs Subaru Impreza 555 uit 1996. In Warwickshire, waar de testbaan van Prodrive ligt, is het de bedoeling dat er twee officiele Guiness World Records sneuvelen. Allereerst zullen Subaruâs hier over een lengte van circa 800 meter de naam COLIN MCRAE âschrijvenâ, en vervolgens een konvooi van 1.300 Subaruâs vormen. De lengte van het konvooi zal dan ruim 31 kilometer bedragen.

Goede doelen
De organisatie van de McRae Gathering heeft zich verder ten doel gesteld zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit gaat naar goede doelen die eerder door de familie McRae zijn aangewezen. Inmiddels is er al 25.000 pond (31.500 euro) ingezameld. Naar verwachting zal dit bedrag tijdens het evenement nog aanzienlijk groeien.