Gemeente Lelystad

Start Ramadanfestival Lelystad zaterdag 30 augustus

Het Ramadanfestival Lelystad 2008 is dé gelegenheid voor ontmoeting en om samen te genieten. Het festival biedt gedurende de periode van Ramadan een podium voor bijzondere bewoners uit Lelystad.

Zij laten u kennismaken met hun talenten en identiteit. Het festival wordt op zaterdag 30 augustus in Theater Agora geopend door burgemeester Margreet Horselenberg en gaat direct daarna van start met een feestelijk programma met diverse internationaal bekende artiesten.

Programma zaterdag 30 augustus

Het programma in Theater Agora op zaterdag 30 augustus begint om 15.00 uur en duurt tot 19.15 uur. De presentatie is in handen van Hakim Traïdia. Speciale gastspreker is Mohammed Cheppih.

Er zijn optredens van:


* Karsu Dönmez: 18 jaar jong; prachtige stem. Ze trad op voor ex-president Clinton en prinses Maxima;

* Manar: een percussieve, levendige muziekstijl uit het zuiden van Marokko. Manar trad op voor koning Beatrix;
* Tevazu: liederen, muziek en dans uit de Soeffie-traditie van de Derwisjen van Konya;

* Flevolands Jeugd Symphonieorkest: een ensemble van het FJSO speelt een prachtig repertoire van populaire klassieke muziek;
* Al-Wahda-koor: schitterende lofliederen. Ze gaven hun bijzondere optreden al in diverse schouwburgen en bij het 25-jarige jubileum van koningin Beatrix.

Voor de kinderen is er een eigen programma met begeleiding in een aparte zaal. Zo is er onder andere een kinderdisco, een clown, kinderschmink en henna. In de pauze kunt u tegen een vriendelijke prijs speciale Iftargerechten (gerechten die gegeten worden na zonsondergang) nuttigen, bereid door Afrah Fez Catering uit Lelystad.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij Theater Agora voor 5,00 per persoon, kinderen tot 6 jaar kunnen gratis meegenieten. De Theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur, tel. (0320) 239239.

Septembermaand vol activiteiten

De hele maand september zijn er allerlei gratis activiteiten: Zaterdag 6 september: Iftar bij de buren;
Zaterdag 6 september: Bijzonder filmfestival in de filmzaal van het stadhuis;
Zondag 7 september: Lezing Halal of niet? Door de jongeren van Stichting Chabab in moskee El Imaan;
Zaterdag 13 september: Ramadannachtvoetbaltoernooi in de Koploper; Zondag 14 september: Ramadanlezing voor vrouwen in Islamitische Basisschool Al-Ishaan;
Maandag 15 september: Verhalen in het Turks en Nederlands voor vrouwen in moskee Osmanlï;
Zaterdag 20 september: gezamenlijke Iftarmaaltijd in buurtcentrum de Krakeling;
Zondag 28 september: Ramadanlezing in moskee El Imaan; Hele maand september: Tentoonstelling schilderijen van kunstenares Shahina in de hal van het stadhuis.

Meer informatie over het programma

---