Gemeente Schiedam


Augustus

Eetkunst, cocktails en nieuwe buren

27 augustus 2008

Een lint van tafels met eten en kunst staat aan de Korte Haven, cocktails en zomerse muziek worden gemixt op het Stadserf en Nieuwe en Enge Buren ontmoeten elkaar op het Stationsplein. De laatste zaterdag van augustus is het feest in Schiedam.

Zomerbeat in de City zorgt op zaterdag 30 augustus voor een zinderend, zwoel en vooral zomers programma op het Stadserf. Twee ingrediënten die het zomerse gevoel compleet maken, zijn de cocktailbar en het terras. Het programma is een mix van verschillende ingrediënten met optredens van bands en DJs met Caribische en funky muziekklanken, kinderactiviteiten, dansworkshops en dansshows.

Gio bij Zomerbeat
De Kids Area van Zomerbeat gaat om 14.00 uur open. Hier kunnen kinderen spelen, knutselen, genieten van kindertheater en n streetdance workshop volgen. Om 17.00 uur opent Caribbeanpunch het programma met een tropische cocktailmix van Reggae, Zouk, Merengue, Salsa en Soul/R&B. Daarna is het tijd voor Gio. Eerder stond hij in het voorprogramma van vele internationale artiesten en had hij hits met Ali-B en The Partysquad. Nu staat hij met Denk aan jou in de hitlijsten en op het podium bij Zomerbeat in de City. Siembra geeft vervolgens een Caribisch feestje en Brasseternity Music spelen een aanstekelijke mix van samba, merengue, soca, zouk en Afrikaanse ritmes. DJ Mixmaster draait het allemaal aan elkaar. En voor wie zijn danspassen wil opfrissen, is er de salsa & zoukworkshop.

Je bent wat je eet
Op de Korte Haven speelt zich een heel ander feestje af. De groepsexpositie Je bent wat je eet in Pand Paulus wordt hier afgesloten. Tussen Pand Paulus en restaurant Lepels Eten | Drinken staat een lang lint van tafels waaraan allerlei activiteiten plaatsvinden die iets te maken hebben met eten en/of kunst. Zo is er een Jamie Oliver look-a-like contest waarbij hapjes worden beoordeeld, zijn er modellen om op te vreten met likkleding gemaakt door Marian Kastelein en treedt Pyromancer, de vuurspuwende dichter op. Kinderen halen de leukste capriolen uit bij de kinderworkshop Acrobatiek en volwassenen leren van chef-kok en kunstenaar Montebasso culinaire kunststukjes maken. Ook kan het publiek loungen op een boot, genieten van een kop thee in de theesalon en kunsttafelkleden kopen van bekende kunstenaars. s Morgens wordt een kinderworkshop in het Stedelijk Museum Schiedam gegeven.

Zomerfeest Stationsplein: Nieuwe Buren
Op het Stationsplein in Schiedam ontmoeten Nieuwe en Enge buren elkaar zaterdag 30 augustus. De eerste winkels hebben hun deuren al geopend en de bewoners zijn in hun nieuwe woningen getrokken. Wat is nu een betere gelegenheid om elkaar te leren kennen dan een openingsfeest met swingende muziek, lekker eten en drinken en een optreden van Enge Buren. Om ook kennis te maken met Schieveste en Schiedam is er informatie verkrijgbaar over het oude en het nieuwe deel van de wijk, bedrijven, horeca en bewoners. Al met al een prachtige gelegenheid om het Stationsplein feestelijk te openen, met elkaar kennis te maken en een goede relatie op te bouwen voor de toekomst!

Zaterdag 30 augustus
Zomerbeat in de City | 14.00 - 23.00 uur | Stadserf | http://www.zomerbeatindecity.nl/
Kunstproject Je bent wat je eet | 13.00 - 17.00 uur | Pand Paulus en restaurant Lepels Eten | Drinken | Korte Haven 125 en 5 | http://www.stichtingkunstwerkt.nl/
Zomerfeest Stationsplein: Nieuwe Buren | 13.00 - 17.00 uur | Stationsplein

Kijk op http://www.ontdekschiedam.nu/ voor het hele evenementenoverzicht van de maand september.
Klik hier voor meer informatie.