Gemeente Lelystad

Infocentrum Lelystad

Nr. 15
27 augustus 2008

Ramadanfestival Lelystad 2008

Het Ramadanfestival Lelystad 2008 is dé gelegenheid voor ontmoeting en om samen te genieten. Het festival biedt gedurende de periode van Ramadan een podium voor bijzondere bewoners uit Lelystad. Zij laten u kennismaken met hun talenten en identiteit.

Het festival begint op zaterdag 30 augustus met een feestelijk programma in Theater Agora, met diverse internationaal bekende artiesten. De presentatie in de Agora is in handen van Hakim Traïdia. Speciale gastspreker is Mohammed Cheppih en burgemeester Margreet Horselenberg opent het festival. Lees meer over het programma.

Stadshartfestival

Zaterdag 30 augustus is er het jaarlijkse Stadshartfestival, op het Stadhuisplein van 19.30 tot 0.00 uur.

Tijdens dit grootse muziekfeest zijn er optredens van diverse bekende artiesten: Sharon Kips (winnares 1e editie X-factor); Zanggroep 'Star Project' ; feestformatie 'The Hermes House band' ; 'Vengaboys'. Entree is gratis.

Referenties

www.lelystad.nl

www.lelystadshart.nl

www.kvk.nl

www.bedrijfskring.nl

www.centrada.nl

www.omfl.nl

www.mac3park.nl

toeristinfo.lelystad.nl

infocentrum.lelystad.nl

Colofon

Dit is een uitgave van de Gemeente Lelystad.

Redactie:
Dick Nauta,
Nelle-Marie Peters
Gerben Hart
José van Polanen

Vormgeving:
AxiPress
Adres:
Postbus 91,
8200 AB Lelystad

Aan-/afmelden nieuwsbrief

Wilt u de periodieke toezending stopzetten?

Klik dan op de onderstaande link:

Afmelden

Daar kunt u zich afmelden door de velden in te vullen

Drie nieuwe toeristische uitgaven

Gemeente Lelystad heeft drie nieuwe toeristische boekjes uitgebracht: Stadswandeling Lelystad, Eropuit in Lelystad en een heruitgave van Tien Lelystadse fietsroutes. De uitgaven zijn verkrijgbaar in het Infocentrum.

Stadswandeling

Start- en eindpunt is het Stadhuis. De ongeveer 5 kilometer lange wandeltocht voert langs verschillende kunstwerken, gebouwen en bijzondere architectuur. Aan de hand daarvan komt de geïnteresseerde wandelaar heel wat te weten over de geschiedenis en de ontwikkeling van Lelystad.

Tien Lelystadse fietsroutes

In deze nieuwe uitgave is de beschrijving van de routes geactualiseerd en zijn nieuwe foto's opgenomen. De routes zelf zijn niet veranderd. Het boekje is voor EUR 3,95 te koop bij het Infocentrum/Tourist Info in de hal van het Stadhuis.

Eropuit in Lelystad

Eropuit geeft toeristen en bezoekers van de stad een goed beeld van de recreatiemogelijkheden in en om de stad. De gids geldt voor zowel nog dit jaar als voor 2009. Zo zijn de belangrijkste evenementen van 2009 al in de gids opgenomen.

Toeristische kaart en Z-card Flevoland

De provinciale organisatie Toerisme Flevoland heeft het zomer- en najaarsnummer van de Activiteitenkrant uitgebracht. De krant, die gratis is af te halen in ondermeer Infocentrum Lelystad, staat bol van de activiteiten die in september in Flevoland plaatsvinden.

Daarnaast is er een handige uitklapbare Z-card van Flevoland verkrijgbaar. Op een overzichtelijke plattegrond van Flevoland staat belangrijke toeristische informatie met activiteitentips voor Flevoland. De informatie is beschreven in het Nederlands en het Engels.

Expositie burgemeestersportretten in stadhuis

In de hal van het stadhuis is vanaf 28 augustus een fototentoonstelling van fotograaf Henk van Kooten te zien. Van Kooten maakt unieke burgemeestersportretten met ambtsketen.

Horselenberg

Met deze foto's laat Van Kooten zien dat een burgemeestersportret niet synoniem staat voor een foto van een heer op middelbare leeftijd, gekleed in een grijs kostuum. De afzonderlijk burgemeesters zijn naar aanleiding van een thema gefotografeerd, waardoor een deel van de persoonlijkheid zichtbaar wordt. Dat bereikt Van Kooten door vooraf lange gesprekken met de betrokken burgemeesters te houden, waarna hij de verkregen informatie analyseert en combineert. Ook van de Lelystadse burgemeester, Margreet Horselenberg, is een portret vervaardigd dat op de expositie te zien is.

Tot 22 september

Belangstellenden kunnen de portretten tot 22 september 2008 bewonderen. Ook is naar aanleiding van de volledige tentoonstelling een boek uitgegeven met 50 burgemeestersportretten van deze fotograaf onder de naam `De menselijke keten' van uitgeverij Thieme Art.

Koopzondag Palazzo

Zondag 31 augustus is er een koopzondag op woonboulevard Palazzo, aan de Zuiderpoort in Lelystad van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is een braderie en een mini-kermis. U kunt er overal gratis parkeren. Meer informatie vindt u via www.palazzolelystad.nl

© Copyright gemeente Lelystad, Lelystad 2007. Alle rechten voorbehouden. Techniek AxiPress


---

*************