Gemeente Zwolle

Burgemeester Zwolle vaardigt noodbevel uit

Datum uitgave persbericht: 08/29/2008

Op zaterdagmiddag 30 augustus 2008 vanaf 13.00 uur demonstreert de Nederlandse Volksunie (NVU) in Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft aanwijzingen dat er ook tegendemonstranten zullen komen. Om de openbare orde goed te kunnen handhaven heeft de burgemeester een noodbevel uitgevaardigd.

Orde bewaren

Het noodbevel wordt ingesteld voor een ruim gebied om de NVU-demonstratie en geldt van 10.00 tot 20.00 uur. Dit noodbevel is erop gericht tegendemonstranten weg te houden bij de demonstratie van de NVU. Op grond hiervan kan de politie mensen die de demonstratie of de openbare orde willen verstoren, opdragen om weg te gaan en weg te blijven uit het aangewezen gebied.

Gebied

Het gebied waar het noodbevel geldt, wordt begrensd door en is inclusief:
(vanaf de spoorlijn) Deventerstraatweg, Oosterlaan, Stationsplein inclusief het NS-station en de voetgangerstunnel alsmede de voetgangersbrug nabij het NS station, Westerlaan, Willemskade, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel, Diezerkade, Blekerswegje, het Almelose Kanaal, Zuidbroeklaan, Marsweg tot aan spoorlijn en Mimosastraat tot aan spoorlijn, inclusief de fietstunnel van de Hortensiastraat.