Minister Verburg bezoekt Rusland

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leidt van 30 augustus tot en met 2 september een handelsdelegatie naar Rusland, onder andere in de Russische deelrepubliek Tatarstan en spreekt in Moskou met landbouwminister Gordeev.

In Tatarstan worden gesprekken gevoerd met de regionale minister van Landbouw over de inzet van Nederlandse expertise op het gebied van landbouw. Daarnaast bezoekt de minister de universiteit van Kazan, de hoofdstad van Tatarstan om met Wageningen Universiteit de kennisuitwisseling te bevorderen. Er zijn twee ronde tafelgesprekken met topbestuurders van het Nederlands en Russisch agrobedrijfsleven over investeringen en de handel met Rusland.

In Moskou bespreekt minister Verburg met minister Gordeev van Landbouw de handelsrelaties tussen Nederland en Rusland, onder andere over de import van agrarische producten uit Nederland.

De crisis in Georgië heeft op dit moment nog geen gevolgen voor de handelsbetrekkingen tussen Nederland en de Russische Federatie. Maandag komt een Europese Raad in Brussel bij elkaar om de betrekkingen met Rusland te bespreken.

Noot voor redacties (