Gemeente Wijk bij Duurstede

Kleurrijk Wijk op zaterdag 30 augustus

Alweer voor de 13de keer organiseert de stichting Kleurrijk Wijk haar Festival Kleurrijk Wijk. Het gratis toegankelijke festival wordt gehouden zaterdag 30 augustus.
Het thema is deze keer: Wijk...LEKKER...Kleurrijk. Het doel van de stichting is om de verschillende bevolkingsgroepen die in de omgeving van Wijk bij Duurstede leven, met elkaars culturen kennis te laten maken door middel van informele ontmoetingen.

Wat is er te doen?
Er is vanaf 14.00 een internationale markt in de binnenstad, een WereldKinderPlein op de Mazijk en in de tuin van museum Dorestad presenteren de lokale organisaties zich. Ook de kinderen worden niet vergeten: voor hen is er een apart kinderprogramma met speciale invulling van het thema van het festival. Via een routekaart kan ieder kind lekker bezig zijn bij de kramen van de organisaties. Tussendoor zijn er fantastische workshops van rapper André Accord en optredens van een Indiase dansgroep en een dansschool. In de museumtuin zijn strijkplank poppenspel voorstellingen voor de allerkleinsten door Theater Kletskous.
Op het besloten, gezellige Klooster Leuterplein komt u in Zuid-Amerikaanse sferen: eten, drinken en Mexicaanse en Spaanse sfeermuziek.
Op verschillende podia in de binnenstad treedt een keur aan artiesten op. Tot 01.00 uur is er live muziek in verschillende horecagelegenheden. Kijk voor het volledige programma op www.kleurrijkwijk.nl of vraag meer informatie aan bij de VVV aan de Markt 24 in Wijk.