Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 15 augustus 2008

Wandelexcursie: trekvogels boven Mariëndal in Den Helder

Op zaterdag 30 augustus van 16.00-18.00 uur gaat een gids van Landschap Noord-Holland met u mee naar het betrekkelijk nieuwe, zeer veelzijdige natuurgebied Mariëndal dat alleszins de moeite waard is. Het is drassig en daar zijn de meeste vogels dol op. Ook is hier een klein aantal Schotse Hooglanders, die voor ons de vegetatie kort houden.

Naast verschillende trekvogels die duizelingwekkende afstanden reizen van soms wel duizenden kilometers, is er in Mariëndal een zeer rijke flora. Soorten als watermunt en hazepootje vindt u hier volop. Regelmatig zijn er in dit gebied lepelaars, kieviten, watersnippen en gele kwikstaarten te zien. En met een beetje geluk ontdekken we zelfs een kleine zilverreiger, een exotische verschijning in dit ruige natuurgebied. U krijgt uitgebreid uitleg over de vogeltrek.

Tijdens deze excursie kijken we vooral naar de vogels die er in deze piektijd van de watervogeltrek te zien zijn. We nemen een telescoop mee en als u er een heeft, raden wij u aan uw verrekijker mee te nemen.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. We verzamelen om 16.00 uur aan de Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder. Dat is op de parkeerplaats van restaurant Duinoord.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties: