Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

OBA op de Uitmarkt

Ook dit jaar is de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) weer volop aanwezig op de Uitmarkt. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus staat de OBA op standnummer 1 van Uitmarkt Boeken, tegenover Pakhuis De Zwijger.

Literaire Salon
De Literaire Salon (Theater van 't Woord) in de Centrale Bibliotheek biedt zowel op zaterdag als zondag een breed en gevarieerd aanbod. Van debutanten als Hülya Cigdem en Maarten Schinkel tot een gevestigde naam als Rita Verschuur. Fotografen Keke Keukelaar, Friso Keuris en Tessa Posthuma de Boer spreken over hun relatie tot schrijvers, Piet Calis vertelt over Vondel en er zijn gesprekken met Suzanna Jansen, Marijke Hilhorst en Nelleke Geel over de grote populariteit van het genre familiegeschiedenissen. Muziek en tekst komt van Het Wisselend Toonkwintet met Toon Tellegen en Corrie van Binsbergen. Er is een rapversie van Reinaert de Vos. Mensje van Keulen draagt gedichten voor. Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis presenteren de Popquiz à Gogo en Janneke van der Horst, Elke Geurts en Els Moors - jonge, talentvolle en mooie schrijfsters - onthhullen hun prozageheimen.
De presentatie is in handen van dichter en bloemlezer Ruben van Gogh, alias De Man van Taal, en Vrouwkje Tuinman, die ook leest uit haar in oktober te verschijnen boek Buurvrouw.

Kijk thuis live mee naar de Literaire Salon
Voor het eerst biedt de OBA de mogelijkheid om thuis live mee te kijken via www.oba.nl! Zaterdag ontvangt host Ruben van Gogh vanaf 12.00 uur onder meer een aantal debutanten, fotografen, Piet Calis (Vondel) en Rita Verschuur. Zondag ontvangt Vrouwkje Tuinman vanaf 13.00 uur onder meer Corrie van Binsbergen (muziek), Mensje van Keulen en Muziektheater Zuvuya. Matthijs van Nieuwkerk komt om 15.30 uur zijn Popquiz à Gogo presenteren. Het dagprogramma verschijnt op oba.nl.

Kindersalon
Voor de jeugd van klein tot groot is er op beide dagen van 12.30 tot 16.00 uur een mooi programma in de Kinderboekensalon (Annie M.G. Schmidt Theater), eveneens in de Centrale Bibliotheek. Er zijn voorleessessies door en gesprekken met Marit Törnqvist, Karel Eykman en Marc van Velzen. De Nationale Voorleeskampioen 2008 zal haar opwachting maken, er is cabaret met Pieter Tiddens en Anna Woltz vertelt hoe je een verhaal verzint en zal voorlezen uit eigen werk. Tevens neemt zij de presentatie voor haar rekening.

Open Podium
Op zaterdag 30 augustus is er weer een Open Podium op het Cultuurplein op de 2e etage.
In de bibliotheek dragen schrijvers en dichters van 15.00 - 17.000 uur voor uit eigen werk. Op het Open Podium is iedereen welkom. De presentatie is in handen van Jos van Hest. Opgeven kan bij Riet Lamers: openpodium@oba.nl

Voor alle programma's tijdens de Uitmarkt geldt: de toegang is gratis, maar vol=vol.
Meer informatie en het volledige programma op www.oba.nl of www.uitmarkt.nl.

Noot voor redactie,