Ingezonden persbericht

Club goodbye dollar in de balie
| zaterdag 30 augustus | 20.30 uur
- Hoe erg is het gesteld met een munt als zelfs criminelen hun handen er vanaf trekken? -
- Hoe stabiel is een munt als haar vrije val alleen door overheidsmiljarden afgeremd kan worden? -

Zelfs Mob laat Dollar vallen

Nu is het dan officieel: de Dollar is er geweest.
Volgens de Canadese Criminal Intelligence Service willen drugshandelaren, witwassers, orgaansmokkelaars en illegale houtkappers niet langer in Dollars maar in klinkende Euro's betaald worden. Wat je verder ook van dit soort mensen kunt zeggen, één ding is zeker: ze weten wat goed voor ze is...
Een tweede bewijs voor de aanstaande afscheid van de Dollar als wereldbetaalmiddel zijn de adembenemende bedragen die de Federal Reserve in banken als Fannie Mae en Freddie Mac moet steken om ze te 'redden'. Een ontwikkeling die niet langer wijst op een rustig bijsturen van de economie, maar domweg op paniek.

Club Goodbye Dollar ziet de bui al hangen en doet de Amerikaanse munt aanstaande zaterdag feestelijk uitgeleide. Met debat en greenback-origami, met film en lezingen, met live muziek en second life, met De Nederlandsche Bank en en een knallende High School Prom tot diep in de nacht. Gasten zijn o.a.: Willem Middelkoop (RTLZ, VN), Cees Ullersma (DNB), Maarten Schinkel (NRC) en Eric Bartelsman (hoogleraar Economie UvA).

We nodigen de media van harte uit om deel te nemen aan deze avond die meteen de start van het nieuwe Balie-seizoen markeert.