Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 juli 2008

Theater M-Lab in Amsterdam Noord wordt locatie Uitmarkt 2008

Muziektheater programmering plus preview The Wild Party aan Noordelijke IJ oever

De organisatie van de Uitmarkt heeft besloten om een deel van de optredens te programmeren in theater M-Lab in Amsterdam Noord. Dit laboratorium voor muziektheater dat in september vorig jaar de deuren opende, is daarmee de eerst Uitmarkt locatie aan de Noordelijke IJ oever. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus wordt niet alleen de theaterzaal gebruikt voor muziektheateroptredens, ook wordt er een buitenpodium gebouwd direct aan het IJ. Een speciale Uitmarkt pont vaart de bezoekers kosteloos vanaf de kop van het Java-eiland naar het theater (en weer terug).

Naast gratis optredens van o.a. Daniël Samkalden, Mylou Frencken, Anne van Veen, Ad Visser en Alkemade & Bloemen kan het publiek in M-Lab ook terecht voor een unieke preview van de eigen M-Lab productie The Wild Party. Hoofdrolspelers Lone van Roosendaal, Alex Klaasen, Anouk van Nes en Ara Halici laten het publiek op zaterdag 30 augustus om 13.00 en 17.00 uur kennis maken met deze opwindende dansmusical van Andrew Lippa. The Wild Party is van 3 t/m 20 september te zien in M-Lab en werd nog niet eerder in Nederland gespeeld.

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.