Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jubileumtentoonstelling Hester van Eeghen in Tassenmuseum Hendrikje

Van 30 augustus tot en met 6 november 2008 is de tentoonstelling Een juweel van een tas te bezichtigen. Deze tentoonstelling is volledig gewijd aan Hester van Eeghen die haar 20-jarig jubileum viert als tassenontwerper. Op zondag 7 september om 16.00 uur zal burgemeester Cohen deze tentoonstelling openen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling Een juweel van een tas" toont een overzicht van het werk van ontwerper Hester van Eeghen. Hester van Eeghen opende in 1988 haar eerste winkel in Amsterdam. Inmiddels heeft zij een nationale en internationale reputatie opgebouwd als ontwerper van leren tassen, klein lederwaren en sinds 2002 ook van schoenen

Het werk van Hester van Eeghen heeft een duidelijke handtekening. Geometrische vormen, contrasterende kleurencombinaties en een knipoog naar verborgen details en speciale effecten, karakteriseren de ontwerpen van Hester van Eeghen. Haar collectie wordt in kleine series in Italië gemaakt waarbij het handwerk en de mooie leersoorten borg staan voor producten van hoge kwaliteit.

Unieke tassen

Behalve een terugblik laat de tentoonstelling ook 24 unieke tassen zien die Hester van Eeghen speciaal voor deze jubileumtentoonstelling heeft ontworpen. Voor deze collectie werkte Hester van Eeghen samen met goud- en zilversmid Jurriën Schiff. Deze tassen zijn gemaakt van unieke leersoorten die zijn opgesierd en afgewerkt met edelmetalen en half edelstenen. De versieringen zijn vaak ook los als ketting, broche, ring of speld te dragen.

Veiling

Na afloop van de tentoonstelling worden deze tassen bij Sotheby s in Amsterdam geveild. De kijkdagen bij Sotheby s zijn van 7 tot 9 november en de veiling is op 9 november 2008. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar de Hester van Eeghen Leather Design Prijs.

Hester van Eeghen Leather Design Prijs

De Hester van Eeghen Leather Design Prijs is een initiatief van Hester van Eeghen en heeft als doel de kennis van het leerambacht in Nederland te behouden. Deze stichting organiseert elke twee jaar een wedstrijd om ontwerpers, die met leer werken, te stimuleren. De wedstrijd wordt in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje georganiseerd.

Fotobijschrift

Voorbeelden van de unieke tassen.

Adres en openingstijden

Tassenmuseum Hendrikje

Herengracht 573 (achter Rembrandtplein)

1017 CD Amsterdam

Tel: 020-5246452

E-mail: info@tassenmuseum.nl

www.tassenmuseum.nl

Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

Het museum is gesloten op 1/1, 30/4 en 25/12.