Ingezonden persbericht


VoorburgBANDS.nl reikt 1e VoorburgBANDS prijs uit

Op 30 augustus tijdens het om 10:30 uur door wethouder Mevr. Zwartepoorte geopende 9e Cultureel Zomerfestival zal VoorburgBANDS.nl tijdens de 3e editie van het VoorburgBANDS Pop Podium om 17:00 uur haar 1e VoorburgBANDS 'Ga door en breek door' prijs uitreiken aan een artiest of groep die in haar ogen en oren de potentie heeft om door te breken naar nationale en mogelijk ook internationale bekendheid.

Voorburg 'beat-stad' is zeker geen verkeerde gedachte die regelmatig opkomt in de hoofden van vele jonge en oudere pop en rock muzikanten en muziekliefhebbers die Voorburg en Leidschendam rijk is.

Historie

Voorburg en Leidschendam hebben een rijke en beroemde historie maar ook een actief heden als het gaat om pop en rockmuziek. De pop-tempels van vroeger, het Fjord, Kwink, O'16, het Groene Huisje en de Barbaars lieten in de jaren 60 en 70 al zien wat er in de stad te zien en te horen was. Maar na het neerhalen van de Vliegermolen werd het niet stil in Voorburg-Leidschendam en is er nu tijdens Vlietpop, in Dormibella, Rockz, (Sator, Huis van Oranje) tijdens Koninginnedag en op het VoorburgBANDS Podium te zien en te horen dat de waarheid over de populariteit van Voorburg en Leidschendamse pop en rockmuziek nog steeds wordt uitgesproken.

Beloftes voor de toekomst
Natuurlijk zijn er jonge onverschrokken en talentvolle muzikanten en bands die zich aandienen komend van o.a. de middelbare school en vriendenkringen en deze muzikanten zijn origineel en hebben eigen werk waarbij 50 jaar pophistorie natuurlijk een aardige voedingsbodem is om het eigen talent aan te toetsen en daar iets origineels uit te destilleren. Voor deze muzikanten zal VoorburgBANDS.nl samen met een klein aantal andere juryleden en het publiek in de komende jaren zowel de 'Ga door en breek door' prijs en de 'VoorburgBANDS Award' uitreiken te beginnen dit jaar voorlopig met de aanmoedigingsprijs 'Ga door en breek door'. Het publiek kan voor 2009 suggesties/ stemmen insturen naar awards@voorburgbands.nl

VoorburgBANDS.nl

Cees A. Troost

cat@VoorburgBANDS.nl
www.voorburgbands.nl

M:+31 6 53 342581


---- --