Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Arnhem, 22 augustus 2008.

Tegen het Verdrag van Lissabon!
Nee tegen de EU dictatuur uit Brussel!

Volksgenoten,

Op zaterdag 30 augustus gaat de NVU demonstreren in Zwolle tegen het Verdrag van Lissabon en tegen tegen de EU dictatuur uit Brussel. De regering Balkenende trekt zich niets aan van de wil van het Nederlandse volk die op 1 juni 2005 met 61,6% duidelijk de Europeese Grondwet afwees. Nu wordt het Verdrag van Lissabon via een achterdeur-constructie (zonder een volksreferendum) toch aangenomen!

Drie jaar nadat de Nederlandse kiezers de Europese Grondwet blokkeerden, heeft de meerderheid van de Nederlanders nog steeds weinig vertrouwen in Europese samenwerking van premier Balkenende en zijn collegaleiders. "Burgers zien Brussel veeleer als bedreiging", zei de Franse president Sarkozy aan de vooravond van de Franse voorzitterschap van de Unie. Het recente Ierse 'nee' tegen het Verdrag van Lissabon toont het gat tussen 'Brussel' en burgers.

Ook elders ervaren grote groepen de EU als bedreiging van de nationale democratie, sociale rechten en de privacy. Zelfs een bedreiging van de vrede en stabiliteit, nu het Verdrag van Lissabon de deur openzet om van de EU niet alleen een economische en politieke, maar ook een militaire unie te maken, die buiten zijn grenzen, zonder toestemming van de Verenigde Naties, mag opereren. En wat te denken van het EU asielbeleid, wat straks ervoor gaat zorgen dat we een nog grotere ongecontroleerde stroom asielzoekers in ons land krijgen! De zorgen van de Ieren zijn vergelijkbaar met die van de Nederlanders, die vinden dat hen een beloofde tweede referendum over Europa is ontstolen.

Balkenende geeft geen gehoor aan de uitslag en de mening van het volk maar hij is wel bang dat de politiek zich er op enig moment gevoelig voor toont. De achterban van veel politieke partijen zijn uitermate sceptisch over de Nederlandse EU-politiek. Daarom wil de premier voldongen feiten creëren en zette hij de Eerste Kamer onder druk om dit onderwerp binnen slechts drie weken te behandelen. De regering mijdt de discussie!

De vliegende haast van de Nederlandse regering wijkt af van de pas op de plaats die elders gemaakt wordt. Zo wacht de Duits bondspresident Horst Kohler met tekenen tot er een uitspraak is van het Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe over de vraag of het Verdrag van Lissabon in strijd is met de Duitse Grondwet. Die uitspraak wordt in 2009 verwacht.

De Tsjechische president Vaclav Klaus ratificeert niet, omdat het Verdrag na het Ierse nee volgens hem afgedaan is en nieuwe onderhandelingen nodig zijn. Daarnaast is ook in Tsjechië het Verdrag aan het Constitutioneel Hof voorgelegd. De Poolse president Lech Kaczynski tekent niet omdat hij rekent op nieuwe onderhandelingen, waarin hij meer voor Polen hoopt binnen te halen.

De Ierse president Mary McAleese mag niet eens tekenen. De Ierse Grondwet verbiedt haar een Verdrag te ratificeren dat de bevolking per referendum heeft afgewezen. En Oostenrijk denkt er over na om een referendum uit te schrijven over een nieuw Verdrag van Lissabon. Het Verdrag van Lissabon is in onze ogen morsdood en deze regering kan het niet maken om dit Verdrag aan te nemen zonder te luisteren naar de wil van het volk!

We zijn dan ook TEGEN het Verdrag van Lissabon! En zeggen NEE tegen de EU dictatuur uit Brussel! Wij willen baas in eigen land blijven!