Ingezonden persbericht


VoorburgBANDS eert George Harrison

Op zaterdag 30 augustus nadat het 9e Cultureel Zomerfestival door wethouder Zwartepoorte zal zijn geopend (10:30 uur) gaat dan ook het VoorburgBANDS Podium voor de 3e editie van start.

VoorburgBANDS trapt die dag af met een wel hele speciale introductie namelijk de 'Tribute to George Harrison'. Niet dat de 'late' George Harrison iets te maken heeft met Voorburg-Leidschendam of VoorburgBANDS maar wel dat George (die op 58 jarige leeftijd op 30 november 2001 overleed) in de harten van de Leidschendam-Voorburgse muzikanten een zeer speciale plaats heeft.

George Harrison stond bekend als de meest rustige Beatle toch stonden er beroemde nummers onder zijn naam zoals b.v. 'Something', 'Taxman', 'I Need You' en 'Here Comes the Sun' onder zijn naam. Ook was Harrison een befaamd producer met Monty Python films als 'Life of Brian'. Na het uiteenvallen van de Beatles maakte Harrison verschillende soloalbums waarvan de track 'My Sweet Lord' de nummer 1 in de 'Top 40 Charts' van Engeland haalde. Een van de laatste wapenfeiten van George Harrison was zijn inbreng in de All-Star groep 'The travelling Wilburies. In 1998 kreeg George keelkanker en overleed in 2001. VoorburgBANDS.nl (Cees Troost) zal met John Karelse (Levy Joe), Bas Paardekooper (Bas Paardekooper and the Blew Crue), Gerard Van Wittmarschen (Rollin' Again), Sandra Paardekooper (Ramble) en Samantha Durmus (Shu-Gar) een 6 song 'Tribute' laten horen van deze beroemde Beatle om 10:00 uur (de aftrap) en om 12:40 uur (voor de diehards) op het VoorburgBANDS Podium ter hoogte van Haenen Muziek op de Koningin Julianalaan 310 als onderdeel van het 9e Cultureel Zomer Festival 2008.

Cees A. Troost

cat@VoorburgBANDS.nl
www.voorburgbands.nl

M:+31 6 53 342581


---- --