Gemeente Bronckhorst
---

Grote, gezamenlijke bosbrandoefening aantal brandweerkorpsen op 30 augustus a.s.

Op zaterdag 30 augustus a.s. vindt een grote bosbrandoefening op het grondgebied van de gemeente Bronckhorst plaats. Vanuit het Samenwerkingsverband Brandweer Achterhoek West (SBAW) nemen de posten van de brandweerkorpsen Bronckhorst en Montferland hieraan deel, ondersteund door de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (circa 70 brandweerlieden). Deze posten hebben in hun verzorgingsgebied te maken met bosgebieden en beschikken over specialistisch materieel om bosbranden te bestrijden. Bij de oefening komen veel aspecten van bosbrandbestrijding aan de orde, evenals de hiervoor benodigde opschalings- en communicatiestructuur.

Geachte persrelatie,

U bent van harte uitgenodigd om bij de oefening aanwezig te zijn. Wij vragen u dan om om 08.45 uur bij de kazerne van de post Hengelo aan het Iekink 13 in Hengelo (Gld) te zijn. Vanuit die locatie begeleidt de brandweer u naar de oefenlocatie. Na afloop is er ruimte voor interviews indien gewenst.

Hengelo (Gld), 27 augustus 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --