Gemeente Deurne

29-08-2008

Legpenning van gemeente Deurne voor Karel Knapen

Op vrijdag 29 augustus ontving de heer Karel Knapen de Legpenning van de gemeente Deurne voor zijn verdienste voor het basisonderwijs in Vlierden en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

Burgemeester Daandels reikte de onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie van de heer Knapen. Na 40 jaar in Vlierden les te hebben gegeven aan basisschool De Wegwijzer neemt de heer Knapen afscheid. Vanaf 1985 was hij ook directeur van deze school en is hij van grote invloed geweest op de ontwikkeling van deze school. Voorbeeld daarvan is de verbouwing in 1996 waardoor door de persoonlijke inzet van de heer Knapen, gesteund door vele inwoners van Vlierden, er extra leslokalen bijkwamen.

Niet alleen is de heer Knapen zeer actief geweest voor zijn school, hij heeft naast zijn werk ook verschillende activiteiten ontplooid. Zo was hij medeoprichter van de korfbalclub in Sint Jozefparochie en bestuurslid van wielertourclub DTS. Vanaf 1975 tot 1993 is hij secretaris geweest bij Stichting Fietsvierdaagse de Peel. Nu is de heer Knapen nog actief in het kerkbestuur van Vlierden en bestuurslid bij de Rolstoelmeerdaagse.